Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam, chcę zakonserwować w moim roverku profile zamknięte, a dokładniej wlać środek do progów i teraz moje pytanie.
Gdzie w progach są otwory żeby można było wsadzić rurkę i rozpylić środek konserwujący?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z przodu, po odkręceniu plastykowego nadkola na dole jest gumowa zaślepka - przez nią jest świetny dostęp do całego progu (tylko potrzebny jest długi i sztywny wąż go konserwacji). Od środka - pod listwami ozdobnymi na progach są kolejne otwory; od środka przed tylną kanapą są otwory w dywaniku a pod nimi kolejne otwory w progu. Z bagażnika pod dywanikami maskującymi nadkola masz dostęp do tylnych błotników.
Dziękuję wszystkim za pomoc, może ktoś jeszcze udzielić mi odpowiedzi ile mniej więcej będę potrzebował środka konserwującego żeby dobrze zakonserwować profile zamknięte?
Pytanie drugie czy mogę wlać trochę środka do tylnej klapy otworami którymi spływa woda?
Z przodu, po odkręceniu plastykowego nadkola na dole jest gumowa zaślepka - przez nią jest świetny dostęp do całego progu (tylko potrzebny jest długi i sztywny wąż go konserwacji)
Z tyłu również jest taki koreczek, wiec nie trzeba używać długiego wężyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum