Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 19:45
No właśnie nie wiem, to tu pytanie do Mędrców forum, czy w R65 i PG1 sygnał do prędkościomierza idzie z impulsatora, i czy są takie same?
Dobrze też jakbym wiedział który przewód idzie do auta od impulsatora, jak bym go mógł namierzyć, bo od Tomiego mam podpowiedz że przy zmianie wiązki silnika mogła nastąpić zmiana i na łączeniu wiązek są te przewody w różnych pinach. JEst to opcja? Wiązka z 45tki 1.8...
[ Dodano: Sro Paź 17, 2012 20:45 ]
Dalej nikt nie pomógł, ja też już nie wiem gdzie szukać... Dziś zauważyłem, że po zmianie impulsatora (tamten był zepsuty) dystans przejechany się nalicza, ale tak na oko z 10 razy wolniej (przejechałem z 13km, dystans praca-dom to coś koło pół kilometra się naliczyło). Coś to zmienia? Prędkość idzie z impulsatora, a dystans też? Jak tak to dlaczego dystans się przesuwa, a strzałka ani drgnie. A jak tak to dlaczego przekłamuje. Pyta o to bo jak wymyśle dlaczego przekłamuje to może dojde do tego gdzie leży przyczyna.
Sprawdzałem impulsator działa w innym Roverze bez zarzutu.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 08:04
Możliwe by to było, ale jednak dowiedziałem się że to wiązka od 25tki. Sorry za wprowadzenie w błąd. Mam jeszcze jeden pomysł na wytłumaczenie tego ale bez MÓZGÓW z tego forum się nie obejdzie, a zainteresowanie tematem nikłe.
Bo skoro wiązka jest od auta z impulsatorem, a np komputer od auta gdzie prędkość idzie z abs-u, to co wtedy? Bo komputer z TF-a więc MYŚLĘ że tam już impuls szedł z ABS-u. To wtedy może to być inny sygnał lub inne piny w komputerze. Dobrze kombinuje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum