Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich.
Jak już pisałem we wcześniejszych postach jestem dość zawansowanym laikiem jeśli chodzi o samochody (budowa, zasada działania ogólnie all). Dziś przepaliła mi się żarówka świateł mijania (tzn tylko lekko się jarzy nie daje światła) natomiast "długie" z tej samej strony wogóle nie świeci. Mam pytanie jakie żarówki kupić (rodzaj, moc) czy wymieniać z obydwu stron (światła padły od strony pasażera, od strony kierowcy są ok). I najważniejsze czy wymiana samemu jest skomplikowana? Może ktoś krótko opisze co i jak.
Ps. Acha, dodam że zanim doszło do tego stanu, na desce rozdzielczej zaświeciła się kontrolka włączonych świateł "długich" i ni jak nie mogłem ich wyłączyć we właściwy sposób. Gasły dopiero wraz z całkowitym zgaszeniem świateł. Czyżby jakieś zwarcie? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam wsjech.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 11:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum