U mnie tego nie ma i może stąd te kłopoty z odpaleniem?? Mimo że palił..Tzn źle sie wyraziłem...Ale może stąd te kłopoty z klaksonem, szybą. No nie zaśmiecam tematu, ale u mnie nie ma tej skrzynki..Możliwe to?
Skoro tak to musieli wyciąc Immobilizer, albo leśli to przekładka to schować skrzynke gdzies w innym miejscu i niestety konieczne będzie zdjęcie całej deski.
Ja deskę mam zdjętą i nic tam nie było. Nawet przy instalacji, którą cała wybebeszyłem nie było takiej wtyczki. Założyłem nową instalację od europejskiego auta i też nie ma takiej wtyczki, więc może nie każdy fl ma takie cuś....???
kolega syntax pokazał, jak to się ma w rocznikach 2000-2006 (BODAJŻE EWS3D)
a prawdopodobnie problem jest z rocznikiem 1997-2000(CCU), a tam immo kostka jest w pilocie i jest sparowana z sterownikiem silnika, nie jestem pewien ale może też z modułem komfortu który mieści się z tyłu bezpieczników.
WABCO-> ABS - Będzie to sterownik ABS, a to było tylko w rocznikach 1997-2000
Proszę Cię..tyle kabli się tam spotyka i to ma byc tylko do abs?? Nie możliwe...kable tam wchodzące są powiązane z modułem ccu więc to jest coś więcej. Ktoś wie dokładnie czym to steruje??
Cześć! W moim LR z roku 98 puchę z immo znalazłem pod tapicerką przykręcone do wzmocnienia pośrodku dachu.Wierciłem otwór pod antenę CB więc ściągnąłem tapicerkę dachu a tam pucha immo.
Kar, to raczej nie immo tylko puszka czujnika ruchu w kabinie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
W rocznikach 2000-2006 jest tak jak na fotkach które wstawiłem.
We wcześniejszych IMMO siedzi w sterowniku silnika.
To co siedzi pod dachem to jest puszka w której znajdują się - czujnik ruchu oraz czujka ultradźwiękowa.
Czujnik pasma pilota jest natomiast w takiej zielonej puszeczce nad zegarami.
Całość jest sterowana przez ECU i spięta z modułem centralnego zamka w przypadku modeli 2000-2006.
W modelach tych IMMO jest jako "pestka" w kluczyku.
W przypadku modeli <<2000 jest to zrobione tak że IMMO rozbrajane jest za pomocą pilota.
Inna jest też pętla indukcyjna na stacyjce.
win32 [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 10:40
Bardzo dobry pomysł aby tak po prostu na forum wstawić gdzie są elementy zabezpieczeń auta
Dorzuć jeszcze które kabelki trzeba zewrzeć aby to obejść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum