Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam!.
Zwracam sie z prosba o podpowiedz w kwestii renowacji grila.
Otoz byl malowany i chcialem powrocic do tego seryjnego chromu, caly gril zeszlifowalalem papierkiem , ale zostalo duzo drobnych rysek , wiec jakiego papieru powinienem teraz uzyc zeby w miare doprowadzic ten chrom do elegancji?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 11:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem czy gra jest warta świeczki (nowy kosztuje kilkadziesiąt zł), ale zależnie od głębokości rys musisz użyć kilku gradacji papieru, np. 800-1500-2000-2500 i potem pasta polerska.
Możesz również wyłamać plastikowe żeberka i wstawić siatkę z drobnymi oczkami, trochę odświeży to wygląd samochodu. Kilka tematów o tym znajdziesz w wyszukiwarce.
Ja np. wstawiłem sobie czarną siatkę alu i pomalowałem dodatkowo słupek ze znaczkiem:
https://www.dropbox.com/s...%2010.32.58.jpg https://www.dropbox.com/s...%2010.33.38.jpg
wstawilem wlasnei siatke czarna ale wczesniej gril byl czasny i szlifowalem na chrom, zostaly rysy ale zrobilem go papierem 1000 narazie niech bedzie , troche zmatowilem go ale przynajmniej te rysy sie w oczy nei rzucaja
@brkzzz - też chciałem się zabrać za zrobienie grilla, ponieważ u mnie kilka "szczebelków" się wyłamało i postanowiłem zamontować siatkę, tak jak u ciebie. Tylko mam pytanie: gdzie taką siatkę kupiłeś i (pierwotnie) do czego jest ta siatka ? oraz jak zamocowałeś tą siatkę do grilla ? Dzięki za pomoc !
Taka siatka to do kupienia w sklepie motoryzacyjnym na półce z artykułami do tzw. tuningu. Jak rozbierałem swojego grilka to zauważyłem że u mnie ta siatka to jest raczej oryginał. Idealnie tworzy całość razem z tą ramką pod spodem i raczej nie dorabiana. Czy były wersje grilla z taką siatką w oryginale ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
to ja sie tez pochwale swoim odświeżonym grilem troche dobrej pasty polerskiej + lakierowanie żeberek (moim zdaniem oryginalny kolor jest tragiczną pomyłką)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum