Wysłany: Wto Paź 30, 2012 16:39 [R416si] czujnik ruchu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Ostatnio mam problemy z zamykaniem samochodu niby zamyka ale światła raz mrugają raz nie czasami samoczynnie włącza się alarm .Wyczściłem kostki w drzwiach itp. wyczytałem że może pomóc odłączenie czujnika ruchu moje pytanie jak się do tego zabrać i czy faktycznie może pomóc.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Paź 30, 2012 17:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik ruchu nie ma wplywu na miganie podczas zalaczania alarmu, jedynie na jego samoczynne zalaczanie. zamykaj jakis czas na probe samochod kluczykiem, wtedy nie jest aktywny czujnik ruchu i obserwuj czy zalacza sie alarm.
zamknij tylna kanape i jak zalaczy sie alarm to obserwuj czy zapala sie oswietlenie bagaznika.
a krancowki na probe wszystkie odlacz i zaizoluj konektory
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Paź 31, 2012 20:22
Może też nie łączyć styk w klapie bagaznika. Tylko uwaga, nie lubią zbytniego odginania
Dodatkowo, samo przeczyszczenie krańcówek może nie wystarczyć. Osobiście polecam podłożyć coś pod ten gumowy kapturek. Krańcówka przesuwa się bardziej i pewniej łączy.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum