To może się zastanowie nad wymianą na te bluevision. chetnie porównałbym jeszcze z tymi cool blue Osram.
A słyszeliście może o Osram cool blue hyper? sa duzo tańsze w porównaniu do VB lub zwykłych CoolB. Podobno bez homologacji ECE ale ludzie i tak kupują je masowo.
Czy bez homologacji mogą byc problemy? nie tyle z żarówkami co ze stróżami ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miałem bluevision jakieś o zwiększonej widoczności i miałem je przez ok 100km jak wracałem z krakowa, jak zaczęła się noc to i ja ledwo co widziałem, potem wróciłem do philipsów osramów +30 i philipsów +50 (mijania/drogowe) docelowo kupiłem OSRAM Night Breaker Plus na których jeżdżę już parę miesięcy i póki co się nie przepaliły ale nawet jakbym miał co pół roku wymieniać to i tak warto bo świeczki dużo lepiej świecą. Porównanie OSRAM Night Breaker Plus i bluevision to tak jakby porównywać światło roverowe ze światłem rowerowym
Kozik a jakie to te bluecostam miałeś bo podejrzewam, że nie Philipsa albo jakies podróbki Ja mam teraz dokładnie takie jak widac na stronie philipsa --> produkty
ja zmieniłem na Osram Cool Blue i muszę przyznać że ładnie świecą, zarówno w reflektorze jak i na drodze mam biel wpadajacą lekko w niebieski. Mi odpowiada. Dalej może nie świecą niż żółte ale ładnie oswietlaja wszystkie znaki i pasy na drodze
ja zmieniłem na Osram Cool Blue i muszę przyznać że ładnie świecą, zarówno w reflektorze jak i na drodze mam biel wpadajacą lekko w niebieski. Mi odpowiada. Dalej może nie świecą niż żółte ale ładnie oswietlaja wszystkie znaki i pasy na drodze
Kozik Ostatnio ciągle kropi/pada. Niektórzy piszą że światło białe się gubi na deszczu. Mi tam nic sie nie gubi- może kwestia ustawienia reflektora. Ostatnio głównie jeżdżę wieczorem i jest ok. szału nie ma na deszczu ale nie odczułem żeby gorzej mi się jezdziło niż na żółtych żarówkach.
Miał ktoś żaróweczki Narva Range Power White? czytałem gdzieś, że dają lepszy efekt niż Philipsy pseudo xenony?
Chodzi mi o bezpieczeństwo i ładne światło mam Osram H7 osram night breaker i nie zachwyciły mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum