Wysłany: Czw Lis 01, 2012 14:53 [R 400] Montaż wzmacniacza i subwoofera, potrzebna pomoc
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, ostatnio dokonałem zakupu wzmacniacza + subwoofera - niestety kompletnie nie mam pojęcia którędy puścić kable i mechanik ze mnie żaden.. W związku z tym mam pare pytań, może juz ktoś ma doświadczenie w tym temacie:
1. którędy puścić kabel zasilający wzmacniacz idący od bagażnika do akumulatora? Czy musze zrobic dziure w ścianie grodziowej czy jest jakies miejsce gdzie go wcisne? (kabel 10mm^2) Jeśl tak, to w którym dokladnie miejscu zeby niczego nie uszkodzic? no i jakie wiertło dobrać?
2. gdzie i jak solidnie przymocować wzmacniacz?
3. którędy puścic kabel idący od wzmacniacza do radia? (domyslam sie ze gdzies przy listwach na dole koło drzwi) Ale jak tam sie dobrać i zrobic wszystko zeby estetycznie to wygladalo i kabel sie schował?
POMOCY! kupiłem sprzęt a stoi i sie kurzy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 14:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do kabla zasilającego nie musisz robic dziury w scianie grodziowej. Za puszką z bezpiecznikami masz taka gumowa zaslepkę i lajtowo tam przechodzi kabel.
Kable pochowaj elegancko w progach. zobaczysz sam co musisz odkrecac. Na słupku ten plastik pod pasami musisz szarpnac i sam odchodzi.
Ja mam blaupunkta gta 470 w bagazniku przykreconego do tylnej kanapy.
Kable sygnałowe puść w drugim progu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum