Wysłany: Czw Lis 01, 2012 13:21 [R75] problem z centralnym 1,8t
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Chlopaki wiem ze temat poruszany byl juz na 100%. Mam nastepujacy problem:
Ogolnie centralny dziala, zamyka wszystkie drzwi bez problemu, lecz kiedy nacisne na pilocie otworz, otwiera sie wszystko oprocz drzwi przednich prawych od pasazera, dzieje sie identycznie kiedy chce otworzyc drzwi z przycisku wewnetrznego na tunelu. Podmienialem juz caly zamek w tych drzwiach na nowy, problem nie zniknal nadal to samo. Sprawdzilem dojscie pradu do zamka, wszystko gra. W momencie zamykania zamkiem trzesie wiec silownik jakby dostaje info ze ma otworzyc lecz sie to nie dzieje. Szesciopak wysylam na wskazany adres pierwszemu ktory trafnie mi to wytlumaczy, dokladnie co i jak bo ja sam juz nie wiem gdzie szukac. Co dziwne czasami jak przyciskam na pilocie otworz samochod daje sygnal klaksonem tak jak w czasie kiedy zamykamy auto a ktores z drzwi sa niedomkniete, dzieje sie to tylko czasami nie zawsze, ale i tak nie zmienia to glownego problemu, drzwi nadal sie nie otwieraja.
_________________ jesaj pozdro
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 13:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 19:40
jesaj, ja sprawdziłbym czy nie jest uszkodzony któryś przewód ( zakładając, że drugi zamek jest dobry , nowy czy inny ? ). Trzeba odpiąć wtyczkę od BCU ( albo niebieską wtyczkę na prawym słupku pod tapicerką) oraz wtyczkę od zamka i przedzwonić przewody .
Odświeżę nieco temat, bo mam podobny problem a kolega nie napisał jak się skończyła ta sprawa (ergo...czy został wysłany sześciopak?? ).
U mnie problem wygląda identycznie: Zamykam auto z pilota/kluczyka - zamykają się wszystkie zamki. Naciskam otwieranie raz - otwiera się zamek kierowcy (i oczywiście wlewu paliwa), drugi raz naciskam - otwierają się pozostałe zamki poza zamkiem pasażera z przodu. Wewnątrz zamykam przyciskiem na konsoli - zamykają się wszystkie poza drzwiami pasażera z przodu.
Jeśli kolega napoczynający temat mógłby opisać jak się przygoda skończyła - byłbym wdzięczny. Może znak ktoś rozwiązanie tej zagadki??
urzendnik, a zamek już wymieniałeś w prawych przednich drzwiach?
Ja bym obstawiał jego. Ale możesz jeszcze zdjąć boczek i sprawdzić czy rygiel się podnosi jak otwierasz i opada gdy zamykasz.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
kerbi, po co ma podmieniać silniczki? Przecież tutaj zamek do prawych drzwi jest tani jak barszcz i z powodzeniem można go włożyć bez przeróbek. Moim zdaniem robienie zabiegu z silnikami ma sens w przypadku europejskiego zamka drzwi kierowcy
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Wrz 27, 2013 04:43
Jasne, masz rację . Jak już kupisz zamek to na starym możesz poćwiczyć rozbieranie i przy okazji wyciągnąć jeden z silniczków działających, może się kiedyś przyda.
witam,
mi tez nie działa tak jak w temacie z tym ze ściągnąłem schowek bo gdzieś wyczytałem ze tam jest cały mechanizm tym sterujący i patrze jest jakaś wtyczka odpięta na 3 piny.
Nie wiem czy tak ma byc czy gdzieś ona powinna być wpięta. Proszę o zerknięcie na zdjęcie jak sie ktoś orientuje. Dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum