Wysłany: Nie Lis 04, 2012 14:26 [220 SD] lampka w bagażniku
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam,
mam problem ze światłem w bagażniku, otóż jak tylko otwieram bagażnik lampka sie zaświeca, jak podniosę klape trochę wyżej lampka gaśnie i nie świeci do maksymalnego otwarcia klapy. Problem pojawił sie niedawno, zawsze światło było sprawne. gdzie szukać problemu?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 14:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prawdopodobnie coś nie tak z blaszkami które odpowiadają za włączanie się światełka w bagażniku, blaszki te jeśli dobrze pamiętam znajdują się tam gdzie zaznaczyłem zielonym kołkiem (foty wzięte z forum wiec liczby 1 i 2 nie są zaznaczeniem )
otwórz bagażnik zdejmij ten czarny plastik który zaznaczyłem, go ściągasz ciągnąc go ew. lekko podważ śrubokrętem i wychodzi (te 2 śruby trzymają mechanizm blokowania klapy plastik zdejmiesz bez wykręcania ich) , i te blaszki powinny być już widoczne, i będziesz już widział co się dzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum