Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 08:59 [R416 Si 97r] problem z dopasowaniem foteli z innego modelu
witam wszystkich:)
Mam pytanko co do foteli przednich i tylniej kanapy.
Posiadam roverka 416 si z 1997 roku i chce wymienić te części.
Znalazłem na aukcji fajne foteliki tylko że od rovera 45 2.0 D z 2000 roku.
I nasuwa się proste pytanie (lecz nie dla mnie:)) czy będą pasowac do mojego modelu roverka.
Dziekuje i pozdrawiam!!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a twój roverek to sedan czy liftback? Jeśli fotele od 45tki są od takiej samej wersji nadwoziowej co twoja 400setka to tylna kanapa powinna pasować, gorzej z przednimi fotelami bo z tego co wiem to mocowania do podłogi są inne,oraz inny rozstaw szyn i jest dużo zabawy zeby to przerobić, ale jest to mozliwe (poszukaj na forum ktos to przerabiał chyba).
powiem ci, ze jak dla mnie fotele od 45tki sa za duże do tego autka, tez chciałem wsadzić od 45 ale dałem sobie spokój, za dożo z tym roboty, a wiadomo że trzeba zrobić to dobrze. Kupiłem skóry od 400 tylko od anglika, wystarczyło tylko podstawę starego fotela kierowcy przełożyć do tych skórzanych i wszystko weszło w oryginalne otwory i jest bajka, na forum hondy civic jest fajny opis co i jak trzeba przerobić.
Znów odgrzebuję stary temat, żeby nie śmiecić niepotrzebnie.
Mam pytanie do tych, którzy wymieniali fotele i kanapę w swojej 400. Ile mniej więcej potrzeba czasu na wyjęcie foteli i kanapy z samochodu i zamontowanie nowych? I czy jest coś, na co należy przy tym zwrócić uwagę, jakieś niespodzianki mogą wyniknąć niemiłe?
Pytam, bo akurat mam okazję nabyć za kilka stówek dwa fotele i kanapę w skórze (oczywiście też z 400 i też 5d) i zastanawiam się, czy taka wymiana to trudne zadanie (mam zamiar to zlecić komuś, kto się zna bardziej ode mnie, żeby nie było).
Super. A czy prócz samych dwóch foteli i kanapy potrzebne są jeszcze jakieś elementy, żeby wnętrze wyglądało w miarę możliwości jak najbardziej oryginalnie? Pomijając oczywiście boczki drzwi.
Szczęśliwie się złożyło, że te skóry co znalazłem są jasnoszare, a moje wnętrze obecnie to szary welur. Na pewno nie będą zbyt dobrze pasowały boczki, które mają deseń, jak na obecnych fotelach (kojarzy mi się z babcinym tapczanem), ale prócz tego coś jeszcze wymaga wymiany?
EDIT
Po robocie. Pasują jak ulał. Zdecydowanie dobrze wydane 3 stówki.
Wysłany: Pią Paź 21, 2016 10:55 jakie fotele mozna zamontowac w rover 416 si 97r
takie ktore łatwo sie wymienia, znalazłam kilka na allegro z 400 i z hondy civic, ale kompletnie jestem zielona w temacie bo wizualnie wiele pasuje ale zapewne jest roznica wmocowaniach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum