Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam!
Używałem szukajki, jednak nie było tam jednoznacznej odpowiedzi
Nasza 75tka nie ma na wyposażeniu rolety tylnej szyby. Kupiłem samą rolete, mam oryginalną wiązke za panelem pod kilmatronikiem, po zdemontowaniu pułki znalazłem 1 wtyczkę pasującą do tej przy rolecie. Zamontowałe roletę, podpiąłem pod wiązkę, jednak nie mam ori przycisku, więc przełożyłem ten od kontroli trakcji. I nic... roleta nie działa co to może być? czy to przez ten przycisk? czy sprawdzając silnik na ostro nie zjaram nic?
Za panalem klimatronika znalazłem jeszcze jedną wtyczkę, wydaje mi się, że od tempomatu... czy moge dołożyć tempomat? mam automat i motor 2.5V6, nie ukrywam, że bardzo bym chciał wiem, że potrzebowałbym inną przepustnicę, guzik, sterowanie do kierwonicy i co jeszcze? czy wiązka w komorze silnika i przy pedałach jest, skoro mam instalke pod guzik? wizyta na T4 jest konieczna, si??
pozdrawiam
EDIT:
przy guziku od TC wpiętym jako ten od rolety nie m prądu we wtyczce na podszybiu
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 16:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gra nie warta świeczki. W klekotach da się to zrobić w miarę bezproblemowo ale w Pb nie warto się w tym grzebać. Roleta po podpięciu właściwego guzika powinna ruszyć bez niespodzianek. Jedynie podgrzewanie foteli musiałem włączać pod T4.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 21:20
Markzo, , tez myślę,że nie warto .Tempomat w tym przypadku nie będzie działał bez niespodzianek. Należy zmienić mapę sterownika skrzyni, czyli wgrać ECU tempomatu.
witam
Tylko ze nie mam zielonej kostki do podłączenia wyłącznika rolety.Mam tylko czarną kostke z 6pinami to chyba do (tempomatu) która idzie razem z przewodami z foteli podgrzewanych.Jeszcze zobacze czy jest kostka do podłączenia rolety.Ale cos mi sie zdaje że nici z tej roletki będzie.
Niestety kostki pod półką też niema
Witam. Ja ostatnio pytalem pisalem posty na temat podlacznia rolety i niestety nikt mi tu nie odpisal. Tez nie mialem wtyczek do rolety. walczylem msylalem i zrobilem. nie uzylem oryginalnego przycisku. Wzialem z niego tylko sam przod. instalacje zrobilem swoja i znalazlem przycisk na zastepstwo. sporo przerobek mialem ale warto. nauczylem sie takich przerobek z czasow gdy jezdzilem Vectra i bylem w klubie Vectry - tam ludzie bardziej pomagali niz tu. jak ktos by chcial pomocy to pisac na PW. pozdro
tony16v, Trochę dziwne, że niby o coś pytałeś. A niby w którym poście, jeśli masz ich napisanych zaledwie 5 w tym jeden dotyczył zapytania związku BCU z roletą i na to pytanie padło 9 odpowiedzi. Żadnego pytania dotyczącego podłączenia Więc do kogo te pretensje?
_________________ Nic nie dzieje się bez przyczyny...
Mam pytanie co do tempomatu ?
Jaka różnica jest miedzy modułem SCB100211 a SCB100212 czy nie ma żadnego
[ Dodano: Pon Lis 04, 2013 10:05 ]
Witam ponownie
Nikt nie wie
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Sub (jeśli mówisz o oryginalnym)jest montowany od strony bagażnika także nic nie przeszkadza żeby założyć rolete.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
to już nie musisz Ty od wewnątrz bagażnika musisz na bodajże 3 śruby dokręcić półkę. Więc jesli teraz masz półkę bez rolety, to nic się nie zmieni jak wstawisz z roletą. Abyś miał instalację tylko.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum