Wysłany: Sob Lis 10, 2012 19:03 [Rover 25] Problem z mocą
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam, 4 dni temu kupiłem Rover 25, i okazała się że ma małą wade. Więc problem polega na tym że gdy ruszam, nie moge się rozpędzić, jak by nie było wystarczające dawkowanie. Wciskam pedał gazu i nie reaguje tylko się dławi. Gdy wcisne pedał do końca zaczyna reagować. Byłem z tym na kompie i pokazało mi sande ale nie sądzę żeby to był powód. Proszę o rady.
Ostatnio zmieniony przez Piotr92M Nie Lis 11, 2012 09:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiesz byłem u różnych mechaników i większośc mówi że to nie jest powód.
No to zmień mechaników.
Sonda lambda to bardzo ważny czujnik w autach który jest odpowiedzialny za dobieranie mieszanki przez ECU, więc jeśli sonda padnie, to komp źle dobiera mieszanką paliwowo- powietrzna, a co za tym idzie auto nie jedzie tak jak trzeba.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 12:37
w ogóle to za bardzo kombinujesz
po pierwsze masz diagnozę z testera więc wiesz, co jest przyczyną
po drugie, jeśli masz wątpliwości odnośnie diagnozy to kolega ADI-mistrzu podpowiedział jak sprawdzić sondę zwykłym miernikiem, co z resztą o ile fora nie mylę, ktoś opisał dokładnie, w szukajce znajdziesz.
Właśnie wróciłem od mechanika który powiedział że przyczyną był silnik Krokowy. Koszt przeczyszczenia 30 zł I teraz jest pytanie czy silniczek mógł powodować złe parametry sondy ? I jeszcze jedno jakie klocki hamulcowe polecacie bo mam do wymiany ?
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 297 Skąd: kolbuszowa
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 19:29
w tych silnikach zaworów nie da sie ustawic szklanki sa napełniane olejem ot co ewentualnie szklanka do wymiany (popychacz hydrauliczny) http://moto.allegro.pl/no...2761383387.html i sonda nie ma nic wspolnego z krokowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum