Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 20:21 [R45] czy jest mozliwosc zalozenia tempomatu?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam jezdze czasami za granice i osttanio nawet juz bylem swoim R45 ale brak mi w nim tempomatu w poprzednim aucie mialem i poprostu bajka.Czy mozna do rovera zalozyc tempomat widzialem ze wlaczniki sa na allegro popmpa jest sterowana elektronicznie. wiec co potzreba zeby taki tempomat zalozyc? ktos moze juz zakladal u siebie?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 22:27
do 75 widzialem tematy ale do 45 jeszcze nie znalazlem
[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 22:27 ]
nie moge nic konkretnego znalesc tylko sa linki do jkais uniwersalnych tempomatow sle kto to podlaczy nie mozna orginalnegho zalozyc?
Gdzieś kiedyś opisywałem swój tempomat WAECO MS-50 Jest to uniwersalny ale się sprawuje super. Mialem go w 220 i teraz w 45 Dla L-serii nie było orig tempomatu, występował jedynie dla Benzyny.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Jak masz już w prawe to idzie to szybko. Najdłużej zajmuje podłączyć kabelki i zamontować czujnik do wyłączenia przy pedale sprzęgła. Mi za pierwszym razem ok 2-3 dni zajęło bo był problem ze nie chciało działać i zanim doszedłem co jest nie tak chwile to trwało.
Te rożne taki blaszki mocujące dopasować tez chwile trwa, ale przekładka z 220 do 45 zajęła mi już kilka godzin Ogólnie na autostrady super sprawa i wygoda
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Czw Lis 15, 2012 23:01
kurde przydalby sie ale moze za jkais czas... chyba ze jakas okazja sie trafi to poprostu szukac uniwersalnego??a nie da sie jakos wpiac w potencjometr gazy tak jka to wgrupie vag pobiera informacje i jakos utrzymuje ta predkosc
lukasz17, Nie mam pojęcia jaki jest do VAG nigdy VAG nie miałem. Wiem tylko tyle ze te elektroniczne tempomaty pod potencjometr gazu od Waeco kosztują ponad 250€, wiec kupiłem za 125€ ten uniwersalny bo jest najtańsza opcja
[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 23:07 ]
Tylko co się dzieje jak się naciska na hamulec lub na sprzęgło bo powinno to w tedy odłączyć tempomat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum