Wysłany: Sro Lis 14, 2012 15:46 [R 420 Si LUX] Problem z immo.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Kupiłem Roverka kilka miesięcy temu w stanie agonalnym. Porobiłem mechanike ale dosyć długo stał. Jak już się uporałem z problemami typu hamulce zawiecha itp ... nastała próba odpalenia auta która zakończyła się kompletną klapą.... Od dwóch miesięcy auto stoi napierw u jednego mechanika który twierdził, że to zalatwi ... ściągnął rzekomo immo .... ale niby komputer się spalił. Kupiłem kolejny komputer i nadal to samo .... wpakowałem auto na lawete i zawiozlem do warsztatu który specjalizuje się w elektronice i diagnostyce ... zadzwonili po tygodniu, że się poddali ..... twierdzą, że immo ściągniete ... a nie ma iskry ... ma ktoś dla mnie jakiś ratunek .... bo nie ukrywam, że już mi ręce opadają .... chciałem doprowadzić ten samochód do fajnego stanu ... a tracę nadzieję, że w ogóle nim pojeżdże.....
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Już zapomniałem że miałem kiedyś taką przygodę że Wóz szarpał co jakiś czas. nie mogłem zdiagnozować problemu bo objaw znikał. (a podejrzenia padały na LPG i przewody WN)
Aż pewnego dnia auto stanęło w drodze,
Przepadła iskra. (a wszystko poza tym działało).
(przewody łączące cewkę z .... co tam jest przed nią, czujnik p.w. ??)
nie pamiętam czy mi elektromechanik kopułkę też zmieniał
ale na pewno wspomniane kable ze starości się rozpadały
i prąd do cewki nie trafiał
_________________ Najdalej dojechałem swym Roverkiem do ... Я л т а
Ostatnio zmieniony przez Tomahawk Pią Lis 16, 2012 21:03, w całości zmieniany 1 raz
skoro to 2.0 Si Lux na pewno nie kopułka ani palec bo ich nie ma
jak wyżej czujnik poł. wału ,cewka lub moduł w cewce padł
jeszcze kabel cewki przerwany może być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum