Co może powodować szybkie palenie tych żaróweczek? U mnie co miesiąc są do wymiany aby w tych przełącznikach tak..
Otóż autko było projektowane w czasach, gdy nie było obowiązku jazdy 24 h na światłach i te żaróweczki tylko działały podczas jazdy wieczorem na światłach. Obecnie wiadomo, że świecą cały czas, więc zdecydowanie szybciej się palą. Myślę, że diody dały by rade dłużej poświecić.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 08:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żarówki R3 mini LED można kupić obecnie w wielu punktach na Allegro. To nie problem. Problem to dostępność kolorów: biały, niebieski, czerwony, zielony.
Ori kapturki raczej już nie nadają się do przełożenia, a chciałbym w miarę zachować dotychczasową barwę.
Czy ktoś próbował malować te żaróweczki jakąś farbą, np. taką fluorescencyjną pomarańczową do wskazówek w zegarach? Czy da się nałożyć na tyle cienką warstwę, aby była przepuszczała światło z żarówki?
A jeśli nie ma czerwonych polecam lakier do paznokci . przy malowaniu należy pamiętać aby była to (bardzo) cienka warstwa aby potencjalne ciepełko mogło swobodnie uciekać;)
Svirus, pytałem właśnie o możliwość pomalowania żaróweczki farbą. Domyślam się, że musi to być bardzo cienka warstwa, jednak chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już to praktykował?
Nie wiem, czy czasami taka farbka po tygodniu się nie złuszczy, skoro łuszczą się nawet fabryczne warstwy na np. żarówce kierunkowskazów tylnych.
[quote="brkzzz"]Svirus, pytałem właśnie o możliwość pomalowania żaróweczki farbą. Domyślam się, że musi to być bardzo cienka warstwa, jednak chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już to praktykował? - tak - u mnie ta farba nie zdała egzaminu. Połóweczka pomogła mi produktem z Inglotu . pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum