Wysłany: Wto Lis 13, 2012 15:45 [R75] Problem z obrotami i paliwem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Moj samochod po wymianie filtra paliwa zaczal swirowac. Mianowicie wystapil problem z zgaszeniam auta, wyczyscilem zawor wysokiego cisnienia spoko problem ustapil. Zostal problem, ktorego nie mam pomyslu jak rozwiazac. Po odpaleniu auta silnik sie dusi pare sekund poczym zaczyna nie rowno pracowac, oboroty faluja i sie uspokaja. Po dodaniu gazu i zejsciu na oboroty jałowe znow zaczyna sie dusisc i tak w koło macieju. Podczas jazdy auto przyspiesza takimi samymi falami jak nierowno pracuje. Sprawdzilem pompe pod maska(pompa w baku nie dziala jezdze juz tak 3 lata) podaje spienione paliwo, wymienilem i nic. Nowa pompa daje bardzo duze cisnienie bo wypycha palec, lecz wyglada na to ze ona nie moze zassac paliwa bo podaje je z przerwami. Węze w baku sprawdzone wszystko drożne. Nie wiem... Zanim oddam do mechanika i wywale kupe kasy chcialbym zasiegnac Waszej opinii
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 15:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Wto Lis 13, 2012 19:17
Mój mechanik po wymianie filtra w moim roverku zwrócił mi uwagę na ten problem. Akurat u mnie nie było problemu i auto pali normalnie jednak mówił że gdyby sie dusił to będę musiał włożyć z powrotem stary filtr. Dziwne ale mówił że to najlepszy sposób bo niektóre auta tak mają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum