Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.Mam problem z moim Roverem a mianowice zauważyłem że poziom oleju w silniku troche zmalał ,wydaje mi sie że jak na okres 4 miesięcy to zbyt dużo.Zauważyłem wycieki na obudowie od rozrzadu.Czy muszę wymienic jakieś uszczelki?Dodam że jeszcze nie ma plam oleju pod samochodem.Mam też problem z bujaniem na boki podczas najechania na jakąś dziure ,jest to bardzo delikatne ,nie wiem czy tak ma być czy cos jest nie tak.Mam także problem z prawymi drzwiami z przodu od pasażera ,centralny zamek zacina sie podczas otwierania,nie daje rady rady wypchnąć tego jopka ,zamyka sie normalne bez problemu ale juz nie daje rady otworzyć .Jeszcze zaniepokoiło mnie dziwne stukanie przy skrecie w prawo badz lewo,gdy ruszę bardzo szybko to ten stukot sie nasila ale to tylko przy skrecie .
Co moge z tym zrobic?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przejechałem tak z 2000tys kilometrów.Jak było tak mniej wiecej za minimum tak pół cm to teraz jest na minimum.Amortyzatory wypadły dobrze. Podejrzewam że to drażki stabilizatora.
jak buja tyłem po wjechaniu w dziurę to pewnie cukiery.
Z tym centralnym, to najprawdopodobniej siłownik.
a To stukanie to jest cykliczne razem z obrotami koła? jeśli tak, to przegub.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum