Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czy do Rover'a 214 Si 103KM rocznik '97 pasują wszystkie pompy paliwa z serii 200? Jeśli by było można to ewentualnie wiedzieć jaki model jest w nim używany i gdzie i za jaką cene można tą pompe paliwa kupić (zamiennik)?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ze wszystkich, to nie, z diesla co byś nie kombinował to nie spasujesz, ale jeśli chodzi o modele benzynowe, to pompa powinna pasować z każdego 200 i 25 i 400 i 45 i jeszcze paru innych z silnikiem Rovera
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ach faktycznie wydajnosc/ moc pompy w roverze i w polonezie mogla by być taka sama ale wielkości i kształty inne, bo pamiętam ze kiedyś jakaś tam uszczelkę do silnika kupowałem to do rovera 112zl a do poloneza identyczna ta sama firma, ten sam sklep i za 85zl jeszcze do jakiejś hondy była taka sama jak ten katalog przeglądałem
Pompa zakupiona od kondzio508 działa znakomicie. Z tego co się przyjrzałem w 214 jest inny mechanizm pływakowy niż w 214 Si i trzeba było wyciągnąć pompe ze środka i przełożyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum