Wysłany: Czw Lis 29, 2012 15:21 [R75] Grzanie Tylnej szyby i gromadzaca sie para.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Na poczatek chce podkreslic ze czytalem juz posty z forum, jednak to nie pomaga. Problem jest taki, ze po nacisnieciu guzika odpowiadajacdego za grzanie tylniej szyby i boczkow instalacja zachowuje sie bez zadnej reakcji. Para nie schodzi i kompletnie nic nie widac. Przegladalem okienka nie widac przerwy na liniach do nagrewania okna. Gdzie moze byc problem
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 29, 2012 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a radio łapie fale? może ten cały moduł który jest tam w słupku i wpięty pod szybę się uszkodził, ale najpierw bym sprawdził tak jak boncky napisał czy prądy do szyby docierają
dioda na guziczku od szyby tylnej się pali? bezpieczniki sprawdzone?
rób jak chcesz... ja tylko proponuje zaczynać od tego co jest najprostsze i wymaga 2min czasu można sprawdzić zwykła żarówką lub po szlachecku miernikiem, jeden kabel przy szybie i wiesz wszystko...
Szczerze niewiem co mialo wplyw ale klopot juz rozwiazany wylalem tylko wode z bagaznika i podlaczylem to nieszczene lustro choc niewiem czy ono mialo jakis wplyw. Dziekuje Bardzo temat mozna zamknac.
Pozdrowionka.
Czy da się wyłączyć grzanie tylnej szyby i lusterek (aby nie włączało sie automatycznie, chyba ponizej 8 stopni) ? Jeśli tak- jak to zrobic, czy potrzebny komputer
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 18:57 [R75Tourer] Tylna szyba i lusterka nie grzeją.
Witam, chciałem prosić o poradę w sprawie tylnej szyby i lusterek. Z tego co wiem lusterka powinny grzać non stop, a u mnie nie grzeją w ogóle. Do tego tylna szyba też nie grzeje. Mechanik na poczekaniu sprawdził i powiedział, że niby szyba raz załącza się, a raz nie. Nie wie dlaczego i trzeba głębiej pogrzebać. Na panelu guzik tylnej szyby zapala się normalnie. Nawiewy również działają normalnie. Przy odmrażaniu też wszystko działa normalnie prócz luster i tylnej szyby. Czy tylna szyba i lusterka są na tym samym przekaźniku lub wiązce kabli? Co może być powodem takiej usterki i gdzie szukać przyczyny?
Co prawca roverka mam dopiero od ponad miesiąca i nie miałem okazji grzebać w okolicach tylnej szyby, lecz... w poprzednim moim aucie miałem podobny problem. Czasem szyba działała, a czasami nie. Zacząłem od początku czyli od szyby, rozebrałem tylną klapę, bo było to kombi i okazało się że przewód oderwał się już od szyby i wisiał już na jakimś kleju lub czymś. Oczyściłem to, polutowałem, zabezpieczyłem silikonem i działało do momentu sprzedaży
O.k. Dzięki. Tylko, że właśnie u mnie prąd pojawia się i znika:-( Nie wiem, czy ma to powiązanie z lusterkami, bo obydwie sprawy nie działają. Może jakiś przekaźnik lub coś podobnego co odpowiada za te obydwie rzeczy szwankuje. Tylko gdzie tego szukać żeby nie dać się zrujnować jakiemuś mechanikowi, co mi potem powie, że siedział i grzebał cały dzień i teraz mam mu zapłacić cały portfel;-)
O.K. Dzięki... Jutro rano od tego zacznę. Nie sprawdzałem bezpieczników, bo myślałem, że lustra i szyba są na jednym obwodzie i odpowiada za to jeden przekaźnik. A właśnie! Który przekaźnik pod maską odpowiada za tylną szybę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum