Wysłany: Czw Lis 29, 2012 20:47 [ MG ZR ] Pisk z okolicy kolektora ssącego
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam. Mam pewien problem, od pewnego czasu zauważyłem ze po przekręceniu stacyjki w pozycje on, w okolicy kolektora ssącego pojawia się dziwny pisk, cichy o wysokiej częstotliwości po wyłączeniu stacyjki pisk utrzymuje się kilka sekund i ucicha, a dzisiaj zaczęło dodatkowo coś w nim nieregularnie chrobotać. Co to może być?
Ostatnio zmieniony przez Makin11 Czw Lis 29, 2012 21:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 29, 2012 20:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no tak tylko że mi to piszczy nim załącze silnik i po wyłączeniu w czasie pracy nic nie słychać
[ Dodano: Pią Lis 30, 2012 15:32 ]
nie wiem czy to może miec związek ale czasami a raczej prawie zawsze jak po odpaleniu na zimnym silniku dodam gazu np.do tych 2k obrotów i puszcze gaz to obroty zostają tak wysoko jeszcze kilka sekund i dopiero spadną tak samo jak bym przegazował jeszcze wyżej
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 297 Skąd: kolbuszowa
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 15:58
pisk taki elektryczny jak byjakas pompka nie taki jak pasek sie ślizga?? a że na ssaniu wolniej zchodzi z obrotów to czasami też mam ale tym sie nie trzeba przejmowac
Ja też mam takie chrobotanie jak przekręcę stacyjkę i podejdę do silnika ewidentnie silniczek krokowy. Ale tak chyba ma być, bo objawów żadnych nie mam
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 297 Skąd: kolbuszowa
Wysłany: Sob Gru 01, 2012 18:50
ale w zr jest kolektor aluminiowy i nie ma takich problemów z uszczelka jak przy kolektorze plastikowym po za tym kolega pisał ze jak przekreci kluczyk a nie odpali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum