Wysłany: Pon Gru 03, 2012 08:11 [600sdi]Szarpanie silnika falowanie obrotów na ciepłym silni
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Gdy mój Rover-ek sie rozgrzeje(przejechac ok 20 km) czasami zaczyna szarpać przy niskich obrotach i wysokim biegu(np 1300-1500obr 4 bieg, piątka to samo) czytałem na forum,że często wina leży po stronie kostki( do której jeszcze nie zagladałem) na postoju silnik chodzi nierówno i obroty falują od 900 do 1100. Jeszcze raz podkreślę, e dzieje się tak tylko na ciepłym silniku.Macie może wiedzę co jeszcze może być przyczyną??
Z góry dzieki za podpowiedzi
Dziś wybłyskałem błędy wyszło 28 czyli przepływomierz(Zwarcie do masy, przerwa w obwodzie, brak zasilania,brak masy, uszkodzenie MAF, uszkodzenie ECM). wyciągnąłem przepływomierz wyczysciłem, wysuszyłem następnie kostkę od pompy "poczęstowałem" kontaktem. Dalej zabrałem się za wykasowanie błędów zakończone sukcesem. po przejechaniu ok 50km samochód chodzi idealnie. Jeszcze raz zabrałem się za wybłyskanie błędów, a tu ponownie błąd 28 i nie wiem jak sprawdzić ECM
Macie może jakieś pomysły, dlaczego ten błąd dalej wyskakuje?
Ostatnio zmieniony przez mmaarreecckkii Wto Gru 04, 2012 15:27, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 03, 2012 08:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum