Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Właśnie mam remontowaną pompę wtryskową i wymieniany sterownik - niestety kasy pójdzie w pip... Ale przy okazji okazało się, że mam totalnie zajeżdżony akumulator i muszę zakupić nowy. Jaki polecacie do mojego autka? Chciałbym jak najlepszy! Obecnie mam Centrę Futurę Plus i nie jestem z niej zadowolony, bo szybko pada.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 07, 2012 11:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak marketingowcy z Tesco to robia, ale juz drugi raz mi padl samochod pod Tesco i bylem zmuszony ratowac sie czesciami z ich polek. Tym razem padlo na akumulator, juz od dluzszego czasu proszacy sie o wymiane. Jako ze samochod pilnie potrzebny udalem sie do Tesco i zakupilem akumulator "renomowanej" firmy TopDrive 70Ah 640A. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z takimi akumulatorami?? Jesl;i chodzi o wydajnosc to raczej kazdy bedzie lepszy od mojego poprzedniego, bardziej mi chodzi czy faktycznie sa takie awaryjne ze spiecia robia i alternatory rozwalaja?? pozdr
To byłoby najlepsze rozwiązanie, ale jednak myślałem o czymś do 350zł Obecnie mam Centrę Futurę + 64Ah (640A) http://allegro.pl/centra-...2825487931.html
Najchętniej kupiłbym coś z większą mocą rozruchową, ale cholera nie zmieści mi się do auta więc muszę szukać czegoś o podobnych parametrach.
Nie wiem jak marketingowcy z Tesco to robia, ale juz drugi raz mi padl samochod pod Tesco i bylem zmuszony ratowac sie czesciami z ich polek. Tym razem padlo na akumulator, juz od dluzszego czasu proszacy sie o wymiane. Jako ze samochod pilnie potrzebny udalem sie do Tesco i zakupilem akumulator "renomowanej" firmy TopDrive 70Ah 640A. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z takimi akumulatorami?? Jesl;i chodzi o wydajnosc to raczej kazdy bedzie lepszy od mojego poprzedniego, bardziej mi chodzi czy faktycznie sa takie awaryjne ze spiecia robia i alternatory rozwalaja?? pozdr
Z budżetowych używałem tylko Jenoxa i byłem pozytwnie zaskoczony nawet, bo wcale nie trzymał krócej niż np. Varta, a tańszy był duuużo...
A co do Centry - odradzam z całego serca, najbardziej przereklamowana marka jak dla mnie...
A ja używam Centra Plus CB 740 74AH 680A. Też niezły. Rok go używam i problemów nie miałem. Musze go teraz trochę podładować bo ani razu nie doładowywałem.
Nie wiem czy ta centra przereklamowana, ale znam 3 osoby które korzystają z futury od 3 czy 4 lat i zero problemów z aku ... ostatnio pytałem w sklepie znajomego, to odradzał bosze a polecał varty i właśnie centry.
Nie wiem czy ta centra przereklamowana, ale znam 3 osoby które korzystają z futury od 3 czy 4 lat i zero problemów z aku ... ostatnio pytałem w sklepie znajomego, to odradzał bosze a polecał varty i właśnie centry.
a u mnie w kilku sklepach odradzają centrę bo dużo reklamacji przychodzi, a centra jeszcze je nie uwzględnia i mówi że to wina złego użytkowania -.-
też z drugiej strony każdy sprzedawca będzie gadać co innego byle towar sprzedać
Ja mam Banera. Kupiłem na jesieni 2011. Póki temperatury nie spadły poniżej zera było ok. A jak spadły zaczęły się problemy. Oczywiście reklamacji nie nie uwzględnili twierdząc po sprawdzeniu ze jest ok. Auto też nie pobiera prądu podczas postoju. Po świętach będę go reklamował drugi raz.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 14:50
mi_sza1 napisał/a:
Nie ma centry futury plus.
Jest, a raczej była.
Mam swoją od ponad 4 lat i jest genialna. Raz nawet w KRK. zjechałem ją na rozruszniku ze skrzyżowania, (kiedy roverowi znudził się palec rozdzielacza)
Wytrzymała jeszcze z pół godziny kręcenia i sprawdzania gdzie się iskra podziała
Brat też ma Centre future plus i też nic mu się nie dzieje.
W golfie mamy jest Sznajder, trzyma krócej niż futura, no ale to budżetowy akumulator.
PopaY, podejrzewam, że jaki kupisz, taki będzie i tyle
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum