Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Jezeli pytanie juz bylo to sory ale czas mnie goni. Z tego co wyczytalem nasze felgi oryginalne maja takie oto wymiary:
5,5Jx15; Rozstaw śrub: 4x100; Otwór centrujący: 56,1 mm; ET: 45
Mam doslownie za symboliczna zlotowke do kupienia alufelgi od opla astry, ich wymiary to:
51/2J 15 ET 46 ŚREDNICA OTWORU CENTRALNEGO 56,5mm
Czy bedzie mozna je zalozyc, czy potrzebne beda jakies pierscienie?? Wogole sie na tym nie znam.
Dzieki i Pozdrawiam.
_________________ Coś za coś
Ostatnio zmieniony przez baksik28 Wto Gru 11, 2012 17:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 10, 2012 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
próbowałem założyć u siebie, niestety jest lipa bo felga trzymała by się tylko na samych szpilkach, otwór centrujący nie łapie piasty, może to i nie przeszkadza ale nie chciałem by tak było
Potwierdzam, miałem alufelgi z VW i również otwór był sporo większy i trzymało się na samych śrubach Dokładnie jak kolega mówi trzeba mocno i równomiernie dokręcić i będzie ok
No wlasnie tez zauwazylem, ze trzyma sie na szpilkach. Dzis ja przykrecilem i jest dobrze, jutro wstawiam cztery. Apropo bylem dzis w "fachowym sklepie" i gosciu mi powiedzial ze takich dystansow nie robia, najmniejsza mozliwa jest z 57,1 na 56,6. Ale powiedzial mi takze, ze sam jezdzi na felgach o te 0,5 wiekszych i mowi ze jest ok.
Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum