Wysłany: Sob Lut 27, 2010 15:22 [Rover 216 Coupe 1996r.] nie działa podświetlenie tablicy r.
Witam!
Mam taki kłopocik, nie świeci mi żadna z 2 lampek od podświetlenia tablicy rej. Żarówki są sprawne, jednak na kabelkach nie ma prądu Wiązka wygląda oki, mam nadzieje, że nie jest tak jak w 200RF jakieś podpowiedzi co się mogło sypnąć?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 15:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie przewody mają gdzieś przerwę i dlatego nie działa tylko podświetlenie tablicy. Zakładam, że bezpiecznik masz dobry. Najczęściej podświetlenie tablicy jest pod tym samym bezpiecznikiem co podświetlenie deski rozdzielczej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
zobaczcie sobie przewody w tej gumowej rurce co wchodzą do klapy bagażnika, ja mialem tam przerwe na kablach i mi palilo bezpiecznik od światel. spróbujcie wyciagnać tą gume z klapy i zobczyc w jakim stanie są przewody
Wystarczy wilgoć, która dostała się do przewodu, po przez sparciałą już otulinę i dzięki elektrolizie uszkodziła przewód. Po prostu się upalił.
Mi właśnie w ten sposób w R400 zostały uszkodzone przewody zasilające pompę wtryskową i światło "stop". Widać wyraźnie było miejsce w którym zostały upalone.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wystarczy wilgoć, która dostała się do przewodu, po przez sparciałą już otulinę i dzięki elektrolizie uszkodziła przewód. Po prostu się upalił.
Mi właśnie w ten sposób w R400 zostały uszkodzone przewody zasilające pompę wtryskową i światło "stop". Widać wyraźnie było miejsce w którym zostały upalone.
Jak patrzyłem, to wszystko było ok, zacząłem nawet rozpruwać okładzinę bagażnika i nic
Sprawdz wiazke w miejscu miedzy klapa a buda w gumowym wezyku. Niestety od owierania i zamykania przewody z czasem twardnieja i pekaja ja mialem identyczny problem i to bylo powodem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum