Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Zniszczyłem sobie przełącznik wentylacji wnętrza samochodu ten u góry z zieloną diodą.
Jakiś czas temu powiesiłem sobie liścia zapachowego który zakrywał ten przełącznik.
Po czasie gdy chciałem go wymienić zaskoczenie.Farba pokrywająca przełącznik złuszczyła się.Czy można jakoś wyjąć przycisk czy cały przełącznik ?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 20:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak da się. Bo nawet wyciągałem takie przesłony z tych przycisków aby one mocniej świeciły. Trochę rozkręcania ale się da. Chętnie bym Ci zrobił tutka ale mam tak porypane godziny pracy, że nie jestem w stanie.
Wyjmujesz cały panel sterowania klimą/nawiewami. (przed odepnij linki i pamiętaj jak one były zamontowane (ułatwisz sobie montaż który jest i tak prosty)). Potem trochę rozkręcania co skutkuje możliwością rozebrania na kawałki tych przycisków.
2. opcja. Chyba też tak mi się udało zdjąć to w panelu z angola (połamały mi się uchwyty od kręcenia nawiewami . Z czasem wszystkie 3 i musiałem kupić inny więc angol posłużył jako zabawka). I tam chyba wyciągałem te przyciski po prostu je podważając. Jeśli nie jest to dla Ciebie nic pilnego to w piątek będę miał trochę czasu to to sprawdzę na angolu abyś nie musiał ryzykować na swoim panelu (Panel w garażu lezy także nie mam jak na już sprawdzić). Jak coś to pisz czy udało Ci się do tego dobrać czy czekasz do piątku
Niestety szukałem tego panelu i nie znalazłem go. Ale postanowiłem poświęcić swój i niestety nie udało mi się wyjąć przycisków bez rozbierania.
Także raczej czeka Cie rozkręcanie deski itd
Będę kopał bo mnie to bardzo zastanawia gdzie to jest. Cały czas go widzę gdzieś i wiem, że miałem go wcześniej w zasięgu oczu a teraz odkopac go nie mogę. Ani w domu ani w garażu. Ale nic w naturze nie ginie. Łopata i będę szukał
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Maj 2010 Posty: 132 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 18:20
Dzięki.Teraz mam problem z pompą wtryskową.Zaczeła się pocić.Zauważyłem mokrą tę drugą uszczelkę od góry.No i ciężko odpala.może to ma jakiś związek,gdzieś na forum mi się przewineło.Ale przycisk i tak muszę wymienić dzięki wielkie.
[ Dodano: Sob Lis 24, 2012 17:15 ]
tomii620si czy znalazłeś może ten przełącznik ?
Pozdro.
[ Dodano: Wto Lis 27, 2012 18:20 ]
Witam.
Pompa uszczelniona dawka ustawiona na pompie.Zabieram się za ten przełącznik.
tomii620si czy znalazłeś ten przełącznik ?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Maj 2010 Posty: 132 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 18:47
OK.
A więc zauważyłem wilgotną uszczelkę 2 od góry.Tej sam nie zmienię.Dałem autko do pompiarza bo sam dawki nie ustawię.I bardzo dobrze wybrałem,bo gosciu mi tak dawkę ustawił ( 3 ) że ato sie fajniej zbiera i odpala. Koszt 150 zeta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum