Gdyby tego było niewiele, to bym jeszcze pocieszal Cie, ze moze jeżdzisz na bardzo krótkich trasach i silnik jest niedogrzany.
jak wyglada olej na bagnecie rozumiem ze ubywa Ci plynu z ukladu chlodzenia
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Płyn dostał się do oleju troszeczkę Cie to wykosztuje heh, a co do ile kilometrów robi to wątpię, że taka ilość takiego masła ma coś wspólnego niedogrzaniem.
Uszczeleczka pod głowicą kolego.
dokładnie to samo miałem miesiąc temu, tyle że obstawiałem na nagrzewnice z której mi uciekał płyn chłodniczy podczas grzania w kabinie, ale jak zobaczyłem jak wyglada olej to masakra...identyczne caffe latte...:( ja dałem 1000zł, bo nie chciałem tego robić po kosztach, wymieniłem wszystkie inne uszczelki które są po drodze podczas wyjmowania głowicy+planowanie+płyny+oleje+filtry+robota, jedyny fakt który mnie bardzo ucieszył to informacja od mechanika że moja głowica nigdy jeszcze nie była ściągana, ona tam wie dlaczego, podobno można to poznać po uszczelce bez wzmocnień i emblematach na niej, już sie takich nie robi, co za tym idzie mam oryginalny przebieg 110tys czyli norma w naszych K4F z uszczeleczką....:) ale po wymianie aż miło, autko "fruwa"...:)
Witam. Byłem poprzednim właścicielem tego samochodu i jak już mówiłem kupującemu uszczelka w 100% Ale rozumiem, że kolega chciał zaczerpnąć opinii forumowiczów Pozdrawiam Mateusz
[ Dodano: Pią Lis 23, 2012 21:30 ]
A co do oleju na bagnecie to był czysty
tak czytam i czytam wasze odpowiedzi do tematu i sie zastanawiam czy hgf predzej czy pozniej dopadnie kazdego roverka ?. Bo tak mysle o swoim ktory ma 170 tys, 1.5 roku na lpg i odpukac na razie nic sie nie dzieje.
Ten Roverek ma 211tyś. km a uszczelka zaczęła się objawiać przy 208 z hakiem jak wyczyściłem układ chłodzący z uszczelniacza(próba ratowania silnika prze poprzedniego właściciela)
tak czytam i czytam wasze odpowiedzi do tematu i sie zastanawiam czy hgf predzej czy pozniej dopadnie kazdego roverka ?. Bo tak mysle o swoim ktory ma 170 tys, 1.5 roku na lpg i odpukac na razie nic sie nie dzieje.
To jest loteria. Nikt ci nie poda dokładnego przebiegu kiedy padnie uszczelka.
nie no ja rozumiem ze nikt tego nie wie i kazdy rover jest inny, nie wiadomo jak byl eksploatowany przez innych przed nami, jednemu wytrzyma wiecej drugiemu mniej, ale predzej czy pozniej kazdego to czeka.
Silnik nadaje się na złom odebrałem auto od mechanika głowica już była planowana tyle razy ze nie ma co planować między tłokami a głowicą są takie przerwy że widać z góry pierścienie + pęknięty blok silnika od strony rozrządu drogi użytkowniku banan poinformowałeś mnie o pękniętej uszczelce i o tym iż jest do wymiany otóż mechanik pokazał mi starą uszczelkę i była prawie nowa " stwierdził iż ktoś wiedział co sprzedaje" uszczelkę założyłem nową ale nic to nie dało dalej zbiera wodę ba ! nawet gorzej bo kopci jak elektrownia Jaworzno.
Ponadto drogi kolego BananQQQ : napisałeś następujący post w sekcji "Sprzedam"
Treść postu.
Witam. Mam dziś do zaoferowania:
-wąż klimatyzacji(chłodnica-sprężarka) 1.4 8v -40zł - Pewnie nie działa w moim aucie bo wyjąłeś !.
-zaślepki przednich lamp -10zł szt - Brak bo też zdemontowałeś.
-wkłady tylnich lamp- 5zł szt. Brak !
-obudowa lusterka, adapter, lustro 5-10zł
-tylnia prawa lampa(do rozklejenia) 5zł
-Mechanizm tylnej wycieraczki wraz z mocowaniem i osłonka 40zł
-tylnią szybę 30zł
-blende(ładna)30zł
-listwę na klapę w kolorze ze znaczkiem 20zł. Nie dodałeś
-zamek klapy oraz tylnich prawych drzwi 10zł szt
-wentylator 30zł
-napisy Rover oraz 214i(stan bdb) 15zł
Jesteś zainteresowany zadzwoń, napisz na pewno się dogadamy . Możliwa wysyłka. Sprzedałem Roverka i mi to juz niepotrzebne. Tel:666111764; GG:38646479
To co było do auta powinieneś dodać takie jest moje zdanie. A Ty piszesz że Ci nie potrzebne ogólnie nie polecam tego sprzedającego.
Wierzba, jeśli zdjęcie z pierwszego posta jest twojego autorstwa, to masz Rovera 214i, nie "Si" (różnią się głowicą i mocą).
Wierzba napisał/a:
Silnik nadaje się na złom odebrałem auto od mechanika głowica już była planowana tyle razy ze nie ma co planować między tłokami a głowicą są takie przerwy że widać z góry pierścienie + pęknięty blok silnika od strony rozrządu
Może blok pękł od zbyt długiego użytkowania auto na HGF-ie?
Jeśli jednak sprzedający zrobił to z premedytacją, to faktycznie jest to chamstwo - za cenę niepotrzebnego zrobienia uszczelki mógłbyś dorwać używany silnik.
Wierzba napisał/a:
-zaślepki przednich lamp -10zł szt - Brak bo też zdemontowałeś.
Przecież na zdjęciu z avatara masz je zamontowane.
Zaslepki przednich lamp od strpny silnika tj pokrywki. a wklady swieca na bialo tylnych lamp . szyba mnie akurat nie interesuje niektore elementy nie byly potrzebne.
[ Dodano: Pon Gru 17, 2012 21:07 ]
Ps. auto oddalem do mechanika zaraz po zakupie , i fakt gdybym wiedzial ze tak bedzie to bym kupil od razu nowy silnik.
[ Dodano: Pią Paź 04, 2013 23:42 ]
Roverek przechodzi kapitalny remont silnika zobaczymy co z tego będzie, później blacharz ciekawe czy dobierze odpowiedni lakier hmmmm...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum