Wysłany: Nie Gru 16, 2012 21:08 [Rover 200 1.4 i] Swąd spalenizny spod maski
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam,
zaobserwowałem taki problem, że jak depnę mojemu bąkowi (214 i) i pocisnę go trochę na wysokich obrotach (nawet nie koniecznie długo, wystarczy kilka sekund na 5/6 tys. obrotów), to gdy potem stanąłem na chwilę na uboczu, spod maski czuć było spalenizną. W trakcie jazdy podejrzewam, że też ale nadmuch chyba dość skutecznie to maskował. Czym to może być powodowane? Myślałem, że może wyciek oleju, który się tam smaży pod machą, ale ten problem mam już naprawiony. A przynajmniej nie zauważyłem, by olej dalej mi leciał. Miał ktoś podobnie?
Ostatnio zmieniony przez Kociach Nie Gru 16, 2012 22:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurczę ... nie wpadłem na to, Panowie. Obaczę, jak tylko do siebie wrócę, bo aktualnie jestem poza rodzinnym miasteczkiem, gdzie przechowuję bąka. Dzięki za odpowiedzi. Sprawdzę i dam znać czy to to.
[ Dodano: Pią Sty 04, 2013 16:15 ]
A jakże, wszystko w oleju upaćkane. Dopiero teraz sprawdziłem, bo auto pod Szczecinem a ja mieszkam aktualnie w Gdańsku, toteż nie miałem przed świętami jak się zorientować. Czym i jak to czyścić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum