Wysłany: Pią Gru 21, 2012 00:56 [R75] Czy silnik M47R wyjęty z manuala pasuje do automata?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Koleżanki i Koledzy,
stało się najgorsze... kolejny silnik CDT się rozleciał... W poprzednim ukręciły się wałki rozrządu, a obecny się zatarł Serwisowany na czas, olej co 10tyś km wymieniany na Mobil 1 półsyntetyk i zonk...
Niestety silniki po 2002r są do kitu, to nie prawdziwe BMW tylko jakieś angielskie badziewie. Widziałem silnik z 2001r i z 2004 od środka, szkoda gadać. Ale do rzeczy,
Czy gdybym kupił silnik CDT z Roverka manuala, będzie pasować do automata?
Mam możliwość kupienia za nieduże pieniądze ale nie mam pewności czy będzie wszystko grać.
Dziękuję za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 00:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silinki w manualu i automacie są te same. Różnica jest w sprzęgle zakładasz swoje i wszystko gra. Kilka miesiecy temy sam robiłem przekładkę z anglika automatu do europejskiego manuala i wszystko pasowało.
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 13:36
chdn napisał/a:
ale np wałki rozrzadu nie miały nabite BMW w silniku z 2004r!
No i co w związku z tym?
chdn napisał/a:
Wałki popekaly jakby byly z porcelany.
Hartowane są, więc się rozsypały, a powód pewnie jest inny. Tłoki czasem nie walnęły w zawory? Odma była sprawna? Oleju nie brakowało? Odpowiedni olej? Gazowanie na zimnym silniku? Chip?
Silinki w manualu i automacie są te same. Różnica jest w sprzęgle zakładasz swoje i wszystko gra. Kilka miesiecy temy sam robiłem przekładkę z anglika automatu do europejskiego manuala i wszystko pasowało.
Dzięki Spider1801!
Temat do zamknięcia, pytałem czy pasuje silnik a nie o jakość silników po 2002r.
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 11:14
chdn napisał/a:
Temat do zamknięcia,
To ja zdecyduje czy do zamknięcia.
chdn napisał/a:
pytałem czy pasuje silnik a nie o jakość silników po 2002r.
Pytać nie pytałeś ale zacząłeś wygłaszać swoje mądrości.
chdn napisał/a:
Niestety silniki po 2002r są do kitu, to nie prawdziwe BMW tylko jakieś angielskie badziewie. Widziałem silnik z 2001r i z 2004 od środka, szkoda gadać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum