Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Dzisiaj w nocy było około -10 stopni i nagrałem filmik z odpalania o poranku. http://www.youtube.com/watch?v=G62Q7IWwjTg
Chciałbym się dowiedzieć czy u Was tak samo mocno kopci czy u mnie jest coś nie halo. Kąt wtrysku +3,5 stopnia. Wszystkie świece żarowe wymienione na Denso. Na filmiku grzałem je tylko jeden raz i kręciłem rozrusznikiem zaraz po zgaśnięciu kontrolki, nie czekałem do cyknięcia. Paliwo mam letnie+3l benzyny i troche denaturatu.
Wasze diesle(zwłaszcza pytam tych co mają po modach) też rano tak odpalają jak mój?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 17:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mój zdecydowanie lepiej odpala. Przy - 13 odpalił od strzała (na początku może chwileczkę chodził nierówno) mimo iż też tylko raz grzałem świece a dodatkowo ta za pompą u mnie nie grzeje.
1 blad odpalania l-serii. Na mrozie - 10 grzejesz 1 niepelny raz , i dziwisz sie ze nie chce odpalic ? Benzyne to mozna dolewac do ursusa zalej do pelna + skydda a nie jakies kombinacje z lat 70 tych . Grzeje 2 x DO PYKNIĘCIA +sprzegło wdepnięte + wcisniecie troche gazu. I odpala od pierdniecia.
[ Dodano: Pią Gru 21, 2012 19:02 ]
a po 2 startuje tak jak by te swiece wogole nie grzaly. przekaznik jest sprawny ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Filmik z zeszłego roku-teraz jest tak samo(po modach). Na filmiku 1raz grzałem świece. Teraz przy takim mrozie ze 3razy i dodaje troszkę gazu-poczatkowo nierówna praca(przez 3sekundy nie dłuzej, pózniej ładnie jak bociek na łące klekota kle kle kle kle kle).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 19:17
Sterownik raczej sprawny bo jak się poczeka dłużej to słychać jak cyka. Jutro podgrzeje świece 2 pełne razy(do cyknięcia) i zobaczy się czy będzie różnica. maniu48, na tym filmiku też cienko jak mój
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 20:14
żeby sprawdzić przekaźnik to wystarczy multimetrem przystawić plusa do świecy, minusa do minusa akumulatora i zobaczyć czy jest prąd po przekręceniu kluczyka tak?
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 20:20
Mundekk napisał/a:
żeby sprawdzić przekaźnik to wystarczy multimetrem przystawić plusa do świecy, minusa do minusa akumulatora i zobaczyć czy jest prąd po przekręceniu kluczyka tak?
Yhym
Masa moze byc byle gdzie do bloku. Chwilowym spadkiem napiecia nie musisz sie obawiac to normalne przy załączonych swieczkach.
Ja w mrozki zwykle tez grzeje po 2-3 razy i wtedy dopiero krece i łapie na strzała.
o jakim cyknięciu piszecie? ja u siebie żadnych cyknięć nie słyszę
Może dlatego zawsze na zimnym mój R odpala dopiero za drugim, a czasem za trzecim razem (nie zależnie od pory roku) i puszcza białą chmurkę dymu..
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 11:12
Pawkaz napisał/a:
A od jakich temperatur grzejecie swiece ?
Specyfika przekaznika jest taka ze zawsze on iles tam sekund lubi podgrzac lichatrz
A to w jakim czasie to zalezy czy czeka sie az zgasnie kontrolka czy wczesniej kreci sie rozrusznikiem
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 15:09
Raptile, się nie mylił. Ani jedna świeca u mnie nie grzała na tym filmiku bo był spalony bezpiecznik Teraz po wsadzeniu bezpiecznika odpala cud miód malina, od razu zaskakuje nie trzeba kręcić nawet po jednym podgrzaniu świec. Ale i tak jestem zadowolony, że wcześniej znośnie odpalał przy -10 jak nie działała żadna świeca.
Pozdawiam
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 17:37
Przekaźnik normalnie cyka po skończeniu grzania więc chyba się rozłącza, akumulator też się nie rozładowuje. Może porobiłem jakieś zwarcia jak zdejmowałem te kabelki przy świecach, jak je sprawdzałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum