Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Moj problem polega na tym ze na 2 cylindrach nie było kompresji ,po zdjeciu wałka rozrzadu zawory domkniete i kompresja powróciła .Niektóre szklanki po nacisnieciu lekko sprezynuja (wydechy 1 i 4 cyl) reszta po nacisnieciu siedzi sztywno.
Czy tak powinno byc ? czy wszystkie te regulatory pod szklankami powinny sprezynowac
Mam wrazenie ze tak jakby były pozawieszane .(skoro po zdemontowaniu walka kompresja znów jest na wszystkich)
Up
Kolega powiedział mi ze sprawny hydro-popychacz po jego nacisnieciu powinien byc twardy,a jesli minimalnie sprezynuje to jest do wymiany ,wiec chyba sprawa po czesci jasna
Jeszcze jedno pytanko jakie powinny byc wysokosci krzywek na wałku rozrzadu w L serii?
(chodzi mi o ich wysokosci,bowiem chciałbym prownac z moim czy czasem tez nie jest juz zbytnio wydarty)
Dokładnie Jak Ci kolega powiedział.Wszystkie popychacze powinny być twarde.Jeżeli są miękkie to świadczy to o tym że schodzi z nich olej.jeżeli będziesz je wymieniał to wymień wszystkie.Ja tak nie zrobiłem w swoim i pół dnia poszło na marne.
[ Dodano: Pią Gru 21, 2012 16:24 ]
kadzaf napisał/a:
Jeszcze jedno pytanko jakie powinny byc wysokosci krzywek na wałku rozrzadu w L serii?
(chodzi mi o ich wysokosci,bowiem chciałbym prownac z moim czy czasem tez nie jest juz zbytnio wydarty)
Jak dorwie aparat to zrobię ci zdjęcie wałka rozrządu bo mam akurat jeden wyjęty
Nie mam nigdzie suwmiarki pod ręką ale spróbuje zwykłą jak nie da rady to najwyżej pójde do sąsiada.za 15.20 min Ci napisze co i jak
A więc tak pomierzyłem wartości.Teraz nie wiem która krzywka odpowiada za wydech a która za dolot.Pierwsza krzywka od lewej ma 43 mm.natomiast druga ma 42 mm.Mierzona suwmiarką cała wysokość krzywki razem z wałkiem.Wszystkie mają takie same wartości.Wałek po przebiegu 200 000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum