Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:17 [Freelander] Usterka tylnej wycieraczki i spryskiwacza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam,
niedawno kupiłem Land Rovera Freelandera, w którym występuje problem z tylną wycieraczką oraz spryskiwaczem. Wymienione sprzęty nie działają. Pierwszy trop poprowadził do bezpieczników, okazuje się, że bezpiecznik nie był zamontowany. Jednak po jego zamontowaniu wycieraczka uruchamia się od razu (bez kluczyka w stacyjce) i niemożliwe jest jej wyłączenie. Wyjąłem bezpiecznik ponownie. Zauważyłem, że naciskając przycisk przy kierownicy, który powinien uruchamiać wycieraczkę, z przodu auta po prawej stronie (siedząc w środku) dźwięk wydaje przekaźnik. Sprawdziłem jego bezpiecznik, jest w porządku. Silniczek spryskiwacza działa (sprawdziłem). Nie mam pomysłu co może powodować opisane objawy i skutkować niedziałającą wycieraczką oraz jej spryskiwaczem. Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam,
Croco
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przekaźnik spryskiwacza jest przy prawej przedniej lampie pod maską. A czy auto to przekładka?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum