Wysłany: Sob Gru 22, 2012 23:04 [R 400 2.0 di] obroty na biegu jałowym
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Mam takie dziwne pytanie czy ktoś z was jest w stanie utrzymać obroty na biegu jałowym np. 1000 albo 900 prze wiecej niż 5 sekund. Mam rovera od ok 4 lat i nigdy nie mogłem tego zrobić.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie normalnie, przy rozgrzanym silniki wolne obroty są na poziomie 800obr/min. Natomiast na zimnym, tuż po uruchomieniu przez kilka sekund są na poziomie ponad 1000obr/min, po cwili zaczynają stopniowo spadać do tych 800obr/min
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie chodzi jakie są. Chodzi o to ze normalnie sa dobre. Operując gazem nie utrzymam ich na dajmy na to 1000 przez 5 sekund. Albo spadaja zaraz ,albo rosną. A np, 1300 juz moge i minutę utrzymac bez problemu.
[ Dodano: Sob Gru 22, 2012 23:15 ]
pelson91 napisał/a:
żaden problem. a po co Ci to?
Z ciekawości czy wszystko ok. jestes pewny ze musniesz gaz i utzrymują sie na 1000?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum