hi
kiedys bawilem sie immo i doszedlem do wniosku , ze ecu dostaj tylko sygnal z napiecie i tak io io io 12 v, sygnal do odpalenia 5v
tak, ze sprobuj dac z ladowarki np usb + 5v
Weź napisz jeszcze raz, po polsku bo teraz prócz tego co jest po ostatnim przecinku nic nie zrozumiałem.
Remi właśnie rozebrałem kompy żeby zobaczyć wnętrze. No i niestety środek jest zalany lekko jakąś substancją (pewnie żeby styki nie śniedziały) i nie mogę sprawdzić dobrze gdzie jakie jest przejście.
Wylutować kość od immo z kompa też nie będzie tak łatwo.
Jakby wiedział co dostaje komp z tej małej kostki immo w komputerze to też by można było coś pokombinować
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2012 18:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
greg-si, To ze zalany jest to ja wiem ale to sie da wydlubac i peknie i masz kosci jak dobrze pamietam tam byly tez 93c46 kosci chyba musial bym poszukac jakie sam kosci bo mialem kiedys schematy do K-series jak tam immo wyciagnac
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Remigiusz, która kość to jest to ja raczej wiem, kwestia jest tylko taka że nóżki z tego układu scalonego nie przechodzą na wylot a nie mam stacji lutowniczej żeby to zrobić tak aby miało ręce i nogi
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Foto z netu ale dobrze widać. Jest to najprawdopodobniej ten mały układ po prawej od dużego w górnym prawym rogu pod naklejką. Nie jest na nim napisane 93c46 ale coś bardzo podobnego (C46 i coś tam dalej)
Oba kompy mam MEMS 1.9, jeden z roku 96 (na którym samochód śmiga) i 97 (który blokuje).
R200 Coupe Turbo & V8
na moim kompie byly dwie pamieci 93c46.
do takiego zabiegu konieczny hot air, inaczej popalisz kostki.
pytales wczesniej czy mozna zsynchronizowac centralke z kompem, tak, ale to przerabiasz kompa pod centralke, wlasnie grzebiac w tych pamieciach. najlepiej "wyzerowac" tak zeby obojetnie jaki kod idzie nie gasl i wtedy mozesz sobie je przekladac do woli
Kości nie popali ale jak mówiłem jednak 93c46 jak w liczniku Najszybciej opalarka i jazda, potem grotem i topikiem znów wlutować kość albo nawet podstawkę wstawić. Nie będziesz gregi gdzieś w okolicach Rzeszowa byśmy coś zadziali
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
greg-si, to lepiej znajdz "fachowca" w swojej okolicy i jedz za stowke przeprogramowac ta pamiec z nowego sterownika tak jak ta ze starego. moze przy okazji zdradzi Ci sekret jak tam trzeba pogrzebac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum