ja znowu mam inna kombinacje a mianowicie u mnie brakuje przekaznika od przeciwmgielnych przednich ale bezpiecznik od tych swiatel jest a samych swiatel z przodu nie ma - sa tylko te lezki z kierunkami
Dzisiaj, podczas jazdy przy przekroczeniu 110km/h, bylo slychac dziwne trzaski z okolicy schowka..gdy zwalnialem dzwieki sie wyciszaly i powracaly gdy przyspieszalem do ok 110 km/h i powyzej.. Czy jest cos, moze bezpiecznik,a moze przeaznik itd. itp., co moze tak reagowac przy tej predkosci? Moze cos powyzej 100km/h sie wlacza, jakis system lub cos podobnego?
Ostatnio zmieniony przez rav8409 Czw Mar 10, 2011 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Witam wszystkich
Padły mi światła mijania, tylko pozycyjne i długie działają. Przeglądam te bezpieczniki i doszukać się nie mogę które to:(
R 75 99r CDT
Proszę o podpowiedz
I nikt nic nie wie.... Mechanicy zajęci, wszyscy łącznie z policja mrugają długimi, a jeździć trzeba od miasta do miasta...
Gdzieś się doczytałem że przełącznik może być główna przyczyna
Ostatnio zmieniony przez marekxx Wto Sty 01, 2013 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Mar 06, 2013 19:25 [R75] Bezpieczniki
W mojej skrzynce bezpieczników pod maską jest jeden "luźny" bezpiecznik. Jest on od halogenów. Zapewne ktoś przede mną robił sobie dokładkę i po prostu bezpiecznik od tak, bez przymocowania przepuścił przez skrzynkę. Chciałbym to zamontować tak jak jest reszta bezpieczników, ale wszystkie miejsca są zajęte. Czy wszystkie wpięte bezpieczniki mają jakieś zastosowanie? Czy może po prostu któryś jest wpięty i nieużywany że tak powiem...
Dodatkowo w zdjęciu zaznaczyłem jeden brakujący bezpiecznik/przekaźnik. We wcześniejszych postach widziałem że u kolegi apples był tam jakiś wpięty. Od czego on jest ?
Panowie brak mi FL5 - co to jest za bezpiecznik i czy powinienem go mieć (odrazu dodam ze nie działają mi czujniki parkowania) - powinienm coś tam wstawić ?
[ Dodano: Czw Kwi 24, 2014 14:21 ]
PD napisał/a:
panowie a wiecie od czego moze byc ta kostka przy bezpiecznikach w kabinie?
Witam, trochę odkopię ten temat. Mam problem z Webastem mianowicie chodzi ono cały czas, mimo tego iż na komputerze mam ustawioną klimatyzację na 16*C, co skutkuje tym, że klima działa nieefektywnie. I tutaj pojawia się moje pytanie, który bezpiecznik wypierdzielić, żeby odłączyć webasto? Na wyjeździe jestem i nie mam za bardzo jak po serwisach jeździć, a chociaż do czasu powrotu bym się nie gotował jak w puszce...
PressionLife, Ja przekręcam te dwie śrubki od klapki opuszczam ją trochę niżej. Trochę gimnastyki jest nogi też wysunięte poza wóz ale daje radę. Większy komfort zapewnia wyjęcie schowka pasażera jak jest coś więcej do robienia w okolicach skrzynki bezpieczników (tyle, że jest to bardziej czasochłonne ale dostęp jest wtedy super...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Koledzy z racji zamkniętego tematu na temat nie działającego zegarka wrzucam swój schemat bezpieczników po lifcie.
Który odpowiada za zegarek...?
Jeśli to ewentualnie nie bezpiecznik, co to może być że nie działa po prostu...?
Dzięki z góry za pomoc
Dobra, udało mi się ogarnąć temat. Po lifcie bezpiecznik odpowiadający za zegar to F9. Okazało się że spalony, po wymianie wszystko ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum