Wysłany: Nie Sty 06, 2013 15:02 [r25] Problem przy zapalaniu.
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witajcie, mam taki mały problem roverek sie sprawowal okej do czasu gdy wyjechalem na swieta na tydzien po powrocie temperatur +5 chce odpalic 3 razy krece stacyjka tylko odglos klik klik i za 4 razem normalnie kreci i odpala? pojezdzilem troche i dzis np zacza krecic klik i znow zakrecilem i odpalil normalnie i tu pytanie czy rozrusznik sie sypie? bo aku raczej nie bo kreci dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Sty 06, 2013 16:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 15:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wiesz co juz mam adres od kolegi obok mnie wyjme rozrusznik i do nich zawioze to bedzie i tak taniutko a sam nie mam czasu sie teraz z tym bawic napisze jbc co bylo winowajca problemu
co by nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten.
po ostatniej przygodzie z wlaniem pb do diesla, czyszczeniem wymianą filtra paliwa myślałem że wszystko jest ok.. ale nie jest
co jakiś czas pojawia się problem z odpaleniem... mogę kręcić i kręcić.. 5, 6 10 razy i nic. dopiero jak użyję pompki i napompuje filtr paliwa to jest ok, po chwili kręcenia odpala. co to może być?
Czytałem o zapowietrzonych układach, ale u mnie auto jeździ normalnie, nic nie szarpie, nie przerywa, moc jest ok.. tylko to odpalanie..
Żeby to jeszcze było za każdym razem.. a tu nie ma żadnych powtarzających się zdarzeń. Raz odpali po nocy stania, a raz nie. Raz po 10 min postoju odpali, a raz nie.. nie mam pomysłu co jest grane..
Czyżby pompa się uszkodziła?? bo wtrysków raczej nie podejrzewam..
co prawda jeszcze nie wstawiłem tej rurki, ale generalnie problem ustąpił.. autko odpala, tak jak odpalało wcześniej.. czyli za drugim razem, pozostawiając chmurkę dymu. Czyli wszystko wróciło do normy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum