Poliftowy ZR na białołęce i numerach WA ? Tego jeszcze nie widziałem . Czemu jeszcze na spota nie przyjechałeś ?
ZR/ZS łatwiej otworzyć niż takiego ZT/75 Czyli pomogło pogotowie zamkowe?
Jestem ciekaw co tam takiego spłonęło pod maską... oraz co i jak podłączyłeś, że taki efekt wywołałeś.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja swojego r 25 w identycznej sytuacji otwieralem. Padl aku stacyjaka w drzwiach zablokoana, alarm calkowicie wyladowal aku wiec wyjscia nie bylo ale w r25 mozna banalnie haczac linke od klapy maski dostac sie pod maske przez przedni grill wystarczy troche cierpliwosci. Tylna klapa odpada bo u mnie nie ma zamka na kluczyk w tylnej klapie no ale dostanie sie pod maske jest banalne. warto to sobie przetrenowac jak sie ma padniety zamek. Jesli ktos jeszcze bedzie mial podobny problem to wtawie filmik jak to zrobic.
Zdecydowanie najlatwiej maske otworzyc ja zmienialem ustawienie ciegna w masce jak to zobaczylem bo byle drutem otworzy
Co do ciegna w drzwiach u mnie przy zamknietych z pilota nie da sie otworzyc drzwi ze srodka podnoszenie ciegien i klamka tez nic nie daje wiec jak wam otworzyl ciegnem?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
witam: odpowiadając:
- otwarcie "nypla" w drzwiach nic nie dało- dalej nie dało się otworzyć drzwi
- co sie spaliło- no właśnie nic nie widać aby coś spłonęło- ale autko nie odpala- znaczy prawie-prawie..ale nie..
mechanik mi powie..
[ Dodano: Sro Sty 09, 2013 08:50 ]
cięgno w drzwiach- próbowałem, "magik" który się włamał- także- nic (dobrze jednak zabezpieczyli;))
mam po lifcie z końca 2005 r
i nie miałem podpiętego zamka w drzwiach do mechanizmu- teraz to już go nareperuję zapewne;)
_________________ Stań przed Królem,pokłoń się Bogom, klęknij przed swoją Kobietą.
Jak rozbierałem zamek w streetwise po 2004r. to zamki miały ryglowanie. To znaczy przy zamknięciu drzwi z kluczyka lub pilota zamek posiadał dodatkowy silniczek który poruszał zatrzaskiem. Wtedy dzyndzel w drzwiach nie działał i nie dało się w ten sposób otworzyć drzwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum