Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 19:28
a taki programowalny fotel musi być połączony z autem??czy bez auta nie bedzie śmigał??
jest mi ktoś w stanie podać za co odpowiadają piny w tej 8pinowej kostce?
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
z fotelami z pamięcią jest jeszcze taki bajer, ze kluczyk pamięta ustawienie fotela.
np. jak jechał ktoś twoim samochodem, a później ty i otwierasz samochód, to przytrzymujesz przycisk w pilocie otwierania i fotel się ustawia do zapisanej w nim pozycji. Tylko nie wiem jak zapisać w kluczyku pozycje. Wydaje mi się ze wystarczy jak jest w stacyjce. Bo jak masz 2 kluczyki, to każdy pamięta inną ustawioną pozycje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a więc tak:
1. idziesz z kluczykiem do samochody
2. wkładasz do stacyjki i przekręcasz na pierwszą pozycje
3. ustawiasz fotel jak ci pasuje i naciskasz M+1 lub 2
4. ustawiasz fotel inaczej, byle jak aby sprawdzić
5. wyciągasz kluczyk
6. wychodzisz z samochodu
7. zamykasz
8. otwierasz i nie puszczasz przycisku otwierania, fotel powinien zacząć się ustawiać do zapamiętanej pozycji (1 bądź 2, zależy na którym programie zapamiętałeś jak kluczyk był w samochodzie, nie zapamiętuj na pozycji 3)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez rafalmis1 Nie Sty 13, 2013 22:51, w całości zmieniany 1 raz
A to nie jest tak, że polift z racji braku zamka w klapie ma otwieranie pilotem bagażnika?
Przedlift ma fotele, jeśli ma elektryczne. Teoretycznie tym steruje BCU i jego zafajdane kody ZCS. Ja wgrałem sobie kody z opcją otwierania klapy, ale... niestety jeszcze wiązka musi być odpowiednio zmodyfikowana do tego. Wydaje mi się jednak, że obu tych rzeczy nie da się połączyć.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum