Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam,
mam problem z wrzucaniem biegow. Po regeneracji za 15 zl opisanej na forum poprawilo sie ale nie na dlugo.
Znalazlem takie ogloszenie
http://otomoto.pl/rover-7...wy-P357212.html
czy ktos korzystal, jakies opinie?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 11:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też miałem niedawno problemy z biegami, ciężko wchodziły aż pewnego dnia całkowicie nie mogłem wrzucić żadnego biegu i ledwo co dotoczyłem sie do mechanika. Po diagnozie mechanik nie stwierdził żadnych wycieków ale był zdziwiony że są dwa zbiorniczki pompy sprzęgła. drugi zbiorniczek był przy pedale sprzęgła i był prawie suchy. mechanik dolał płynu, odpowietrzył i wszystko gra jak należy. usługa kosztowała mnie 40 zł.
Po diagnozie mechanik nie stwierdził żadnych wycieków ale był zdziwiony że są dwa zbiorniczki pompy sprzęgła. drugi zbiorniczek był przy pedale sprzęgła i był prawie suchy
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 10:43
jak dobrze złożysz to ci gwarancja do niczego nie potrzebna. Ja już na pompie BMW jeżdżę chyba od czerwca 2009 r, przejechałem prawie 60 tyś i spokój mam. Co prawda jeszcze miesiąc temu ulepszyłem sam sposób mocowania i części i wężyków, oraz sam wężyk (ebonitowy okazał się słaby), ograniczyłem skok pedału sprzęgła (teraz to może jest z 5 cm, łapie zaraz po puszczeniu pedału i teraz to się fajnie jeździ) - nie trzeba do podłogi go cisnąć.
Ciekawa jestem, czy jak wydasz 350-400 na wysprzęglik i 500-600 za wymianę i tak co chwila, też będziesz tak pisał.
nie wydam bo naprawilem pompke sam i wysprzeglika nie uszkodzilem juz napisalem wyzej nie masz pojecia co robisz to zlec to fachowcowi i nie placz ze wydasz pozniej 1000zl no ale masz przeciez gwarancje
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 17:30
kalafior napisał/a:
Gonia napisał/a:
Ciekawa jestem, czy jak wydasz 350-400 na wysprzęglik i 500-600 za wymianę i tak co chwila, też będziesz tak pisał.
nie wydam bo naprawilem pompke sam i wysprzeglika nie uszkodzilem juz napisalem wyzej nie masz pojecia co robisz to zlec to fachowcowi i nie placz ze wydasz pozniej 1000zl no ale masz przeciez gwarancje
Nie będę się licytowała ale takich forumowych fachowców przeżyłam kilku i żaden z naszych kilkunastu Roverów i MG, nie był naprawiany metodą "na gumką za 15 zł"... może dlatego ja nie utyskuję, że to takie zawodne samochody i cały czas się psują. Nie mam z nimi najmniejszego problemu.
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 17:30 ]
Aaaa!!! Spróbuj metodę, która była kiedyś proponowana na forum (na pakułę i lakier do paznokci).
Gonia, ja nie narzekam na swojego roverka a wrecz jestem z niego zadowolony naprawilem pompke orginalna za 2 zlote i to bez pomocy forum a widze ze masz malo dopowiedzenia na temat napraw i wiedze masz znikoma,chcialem pomoc koledze i do tego to forum sluzy
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 17:57 ]
dodam jeszcze ze przejechalem na moim patencie juz 40 tys km i nic sie nie dzieje
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sty 19, 2013 18:04
kalafior napisał/a:
Gonia, ja nie narzekam na swojego roverka a wrecz jestem z niego zadowolony naprawilem pompke orginalna za 2 zlote i to bez pomocy forum a widze ze masz malo dopowiedzenia na temat napraw i wiedze masz znikoma,chcialem pomoc koledze i do tego to forum sluzy
Twoje prawo tak myśleć. Ja Cię z błędu wyprowadzała nie będę, a tym bardziej cokolwiek udowadniała.
[ Dodano: Sob Sty 19, 2013 18:04 ]
kalafior napisał/a:
dodam jeszcze ze przejechalem na moim patencie juz 40 tys km i nic sie nie dzieje
Ja dodam, że znam conajmniej kilka osób, które po fascynacji patentem z pompką BMW wróciły do oryginalnej pompki... ale nikt się niczym takim tu nie pochwali, bo to nie wypada się przyznawać do porażki. To takie niemęskie i niezgodne z internetowym kanonem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum