Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Panowie jak w temacie. Pomóżcie bo dostaje już białej gorączki. Pytanie z rodzaju tych banalnych. Jak zdjąć tapicerkę z wyżej wymienionych drzwi? Puściły już wszystkie kolki, teraz boczek trzyma się tylko na klamce opuszczania/zamykania szyby. Za diabła nie mogę jej zdemontować a nie chce czegoś połamać ani uszkodzić tapicerki. Podważanie jej śrubokrętem nic nie dało...
Pozdrawiam.
Stealth
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przecież w tej rączce w boczku od dołu masz 2 wkręty
Przy rączce otwierania drzwi jak ją odchylisz to masz taki mały plasticzek na wkręt.
Odkręcasz i lekko popychasz do przodu.
Czekaj sprecyzuję. Wkręty od uchwytu zamykania drzwi -2 szt już odkręciłem. Wkręt od klamki otwierania drzwi też wykręciłem - 1 szt. Czarną osłonkę wyjąłem. Wszystkie Kołki puściły. Teraz tapicerka jest calkowicie lużna, trzyma się tylko na korbotroniku (korba opuszczania\zamykania szyby) Za diabła nie mogę zdemontować tej wajchy
Aaaa czyli ty masz korbkę.
OK w takim razie musisz zsunąć górę plastiku na tej korbce.
Zsuwasz górę do tyłu.
Jak zsuniesz górną cześć korbki to tam będzie śruba pod tym.
Cześć
A nie masz czegoś takiego. Nie wiem jak ma Freelander ale wszystkie drzwi z korbką miały coś takiego.
Pomiędzy tapicerką drzwi a klamką powinien być plastikowy pierścień( ozdobny aby zakryć dziurę w tapicerce gdzie wchodzi klamka). Pomiędzy pierścieniem a klamką - musisz go delikatnie odchylić( na osi klamki powinna być metalowa zawleczka w kształcie litery omega , która blokuje klamkę żeby nie spadła z ośki mechanizmu podnoszenia szyb.) Trzeba wyciągnąć zawleczkę i klamka schodzi.
Mam to na zdjęciach ale nie chcą się załadować. Podaj email na PW to podeślę.
Pozdrawiam
Owszem jest taki pierścień i być może jest nawet zawleczka. Na razie siedzę w robocie, więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. Przesyłam maila na priv
Edit.
Udało się. Korbotronik zdemontowany. piokow01 faktycznie jest tam zawleczka. Trzeba maksymalnie odchylić korbę od tapicerki, włożyć śrubokręt i wyciągnąć zawleczkę. Nie jest to proste ale przy odrobinie uporu udało się. Jeśli pozwolisz zamieszczę twoje foty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum