Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
WItam , w moim autku nie było airbaga pasażera. Paląca sie non stop kontrolka poduszek juz mnie zaczeła denerwować wiec kupiłem poduszke i chcac ją założyc zdjałem drewnianą zaślepke i myslałem ze to droga ja zamontuje ale okazało sie ze nie .jest troszke za duża . I moje pytanie co trzeba zdemontowac aby zamontowac ta poduszke. i tak jak czytalem n a forum chyba jeszcze trzeba wymienic sensor poduszke który jest gdzies koło recznego w tunelu lub skasować Crash Data w owym sterowniku.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 23:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pamietaj o odłączeniu akumulatora przed zabawą z poduszkami.
Ogólnie warto być ostrożnym przy poduszkach. Ja w starym aucie zatrudniłem kolegę do obserwacji zegarów i kontrolek na desce, niestety kombinerki były tak zahaczone na kierownicy. Ja w tym czasie dłubałem w elektryce, nie wiem co ruszyłem, ale zobaczyłem pył, usłyszałem wystrzał i ujrzałem Maćka wprasowanego w fotel. Siniaka od kombinerek miał baaardzo długo...
mam taki problem, że, kupiłem auto z "obluzowaną" osłoną airbag pasażera, i po jej zdjęciu, ujżałem nową poduszkę powietrzną, lecz chyba po jej prawej stronie, w głębi widać gniazdo przyłączeniowe, ale żadnego kabla przy niej nie widzę... Żeby się tam dostać, muszę wymontować schowek i powinienem mieć od dołu dostęp by do tego gniazda podpiać wtyczkę, tak ?
mam taki problem, że, kupiłem auto z "obluzowaną" osłoną airbag pasażera, i po jej zdjęciu, ujżałem nową poduszkę powietrzną, lecz chyba po jej prawej stronie, w głębi widać gniazdo przyłączeniowe, ale żadnego kabla przy niej nie widzę... Żeby się tam dostać, muszę wymontować schowek i powinienem mieć od dołu dostęp by do tego gniazda podpiać wtyczkę, tak ?
tak od dołu przez schowek dojdziesz do airbaga a wtyczka powinna byc wpieta z boku poduszki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum