Wysłany: Wto Lut 05, 2013 21:31 [R214] Problem z hamulcami
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich mam problem z hamulcami a leży on w tym ze odpowietrzyłem każde kolo a pedał nadal przy hamowaniu trzeba pompować , czy jest jeszcze gdzieś jakiś odpowietrzacz do hamulcy?? PS Za czołem odpowietrzanie od tylnego prawego kola co może go boleć pomóżcie .
Dziękuje z góry Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Harry, układ jest diagonalny, czyli jedna sekcja to koło PP i LT a druga to PT i LP. NIe da sie oddzielnie odpowietrzyć przodu i oddzielnie tyłu.
Winetu1111, kolejność to PT- LP-LT-PP
[ Dodano: Sro Lut 06, 2013 00:06 ]
Nie piszesz dlaczego odpowietrzałes hamulce. Przyczyna konieczności podpompowania może być inna niż zapowietrzenie, np. nie działający samoregulator/y hamulców tylnej osi i duży w związku z tym skok jałowy szczęk hamulcowych (zakładam, że masz hamulce bębnowe)
Sprawdż, jak zachowuje się pedał hamulca przy zaciągniętym ręcznym, jeśli skok pedału będzie znacznie mniejszy, to musisz sprawdzić tylne hamulce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum