Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam
W moim Roverze 25 mam felgi stalowe (zarówno zima jak i lato) 14' oryginalne Rovera. Planuję przejść na amelinowe. Najpierw myślałem nad 16' z MG ZR. Teraz w głowie narodził się nowy pomysł: 15' BBS. Znalazłem na allegro taki komplet:
w roverze masz otwór centrujący 56.1 . Założysz pierścienie i będzie dobrze
śruby 4x100
Et chyba jest 38, wiec przy ET 35 beda bardziej wystawały na zewnątrz
Dość stary model tych felg, wiec nie wiadomo czy są proste
Za dużo kombinowania. Lepiej pozostanę przy białych stalówkach, a później się pójdzie w oryginalne amelinowe MG Rover.
Właśnie widziałem MG ZR FL na takich BBS-ach i wyglądał super. Mój 25 jest złoty wiec felgi byłyby pomalowane na złoto, a rant na beżowo i to byłoby git.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sro Lut 06, 2013 18:14
Cena tych felg fajna, ale myślę że wzór MG 16 jest dużo lepszy :http://moto.allegro.pl/alufelgi-opony-mg-rover-45-25-400-200-i2987149875.html .
Ale to tylko moje prywatne odczucia Sam się zastanawiam nad felgami na lato i najbardziej podchodzą mi te 16 od Streetwise .Ehh.. Tylko kurcze cena opon 16 masakra 15 barum nowe już 600 pln. za 4 na alledrogo stoją
maksymalnie mozesz pakowac et38 przy tych jakbys w wiekszy dol wjechal to by bylo nie zbyt ciekawie;p ja sam bym ci zaproponowal najpierw walniecie auta na glebe bo na fajnych felach i tak bedzie slabo wygladalo.... i nie zaluj walni 17stki
Właśnie z 16' cena opon mnie dobija. Continental 350 zł za jedną oponę. Jak kupowałem do 14' to zapłaciłem za Uniroyal 145 zł.
Od Streetwiedsejdisgndlibhdiyhxb są fajne, ale u mnie liczy się oryginalność. Co do tego wzoru od MG, to pojawiły się takie same tylko ze znaczkiem Rovera. Są takie same w prospektach Rovera 25, więc byłoby git. Ba, są nawet nowe w UK do kupienia. Szkoda, że ATS Classic nie da rady założyć...
Nieeee, gleba to e. Jeżdżę na zloty Youngtimer Warsaw i tam jest pełno gleb. Znudziło mnie to. Po drugie koszta - nie na studencki portfel (bądź co bądź oryginalny Rovera, kupiony w UK), a silnik do wymiany, jeszcze powłoka ceramiczna na lakier, drzwi jedne do wymiany... Po trzecie, jeżdżę na rajdy orientacyjne, a tam nie ma dobrych dróg
Po sąsiedzku mam salon BMW Bawaria Motors Janki, więc chyba tam podjadę i "przyłożę" felgę od Mini, by zobaczyć jak to się prezentuje. Z tyłu mam bębny, więc trzeba w miarę umiejętnie dobrać wzór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum