Zmieniarkę zakupiłem przez allegro, sprawdzałem u dzieja... i zmieniarka działa... niestety komuś nie chciało się kabli wyciągać wiec uciął wtyczkę... mam wiec zmieniarkę + wtyczkę z 10 cm kablem. W okolicach schowka znalazłem tylko wtyk od telefonu... kostki w radiu u mnie wyglądają jak w zdjęciu 3. Z tego co znalazłem do podłączenia zmieniarki potrzebny kabel łączący niebieską kostkę ISO ze zmieniarką, jak wspomniałem wtyk do zmieniarki mam, kostkę ISO niebieską 8pin kupiłem, potrzebny mi tylko schemat. Szukałem na www.studio24.prv.pl, ale nic przydatnego niestety nie znalazłem....
Potrzebuje zdjecia kostki w radiu i przy zmieniarce by dorobic kabel... Ktos posiada zdjecia lub schemat?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 08:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pin8 - masa
pin10 - zasilanie +12v po stacyjce
pin5 - I-bus
pin6 - cd kanal lewy
pin1 - cd kanal prawy
pin2 - masa
pin7 - masa
to jest złacze C3 w iso
C3 - CD changer
Pin 13 - CDC data in (bus) - pin5 - I-bus - tutaj już powinieneś mieć kabel, jak nie to gdziekolwiek do sieci I-bus. Przewód biało-czerwono-żółty
Pin 14 - CDC data out
Pin 15 - CDC +12v permanent
Pin 16 - CDC +12v switched - maximum 300mA (+A)
Pin 17 - CDC data ground (+U)
Pin 18 - CDC audio frequency ground - pin2 i 7 masa
Pin 19 - CDC audio frequency left - pin6 - cd kanal lewy
Pin 20 - CDC audio frequency right - pin1 - cd kanal prawy
Czyli PIN 10 ze zmieniarki mogę dać z PIN 4 (A) Lub PIN 16 (C) z kostki w Radiu, lub gdzie sie najlepiej podpiąć?
W ISO, pin7, wtyczka A jest zasilanie po stacyjce
w linku kltóry podalem jest napisane
Pin 7 - ignition - +12v input to the radio when the ignition is on.
http://pinoutsguide.com/C...so_pinout.shtml
Oryginalnie w aucie, zasilanie zmieniarki podpięte jest pod bezpiecznik audio w samochodzie. Pojawia się tam zasilanie po przekęceniu kluczyka.
Pin 18 - CDC audio frequency ground - pin2 i 7 masa
rozumiem, ze w pin 18 wpinamy jeszcze pin 8 ze zmieniarki?
troche poza tematem, po czort wychodza ze zmianiarki 3 masy, skoro mozna je wpakowac w ten sam pin 18 ground z iso.
kalixt. Odświeżę temat. Czy operacja dorobienia kabla do zmieniarki zakończyła się sukcesem? Stoję właśnie przed podobnym dylematem. mam zmieniarkę alpine XQE100430 i radio Alpine Symphony XQD101043PU. Chcę podłączyć jedno do drugiego... gdzie kupowałeś same wtyczki, jaki kabel?. Czy zmieniarka po dorobieniu kabla wg sugestii powyżej chodzi bez problemu?
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
christopher7, siema widze masz te same pytanka czy masz juz moze odpowiedz?? też chce podłączyć ale oczywiście nie mam kostki i nie wiem jak sie za to zabrac... elektryk mi zaśpiewał 400zł za dorobienie wiec zrezygnowałem
danielma792, Na razie tego nie ruszałem. Wypadły pilniejsze naprawy: pompka sprzęgła. Jak ruszę temat dorobienia kabla/wtyczki do alpine symphony zmieniarki alpine to wrzucę to na forum.
Jak masz taką konfigurację jak u mnie to pewnie musisz zacząć od kupna nowej "niebieskiej kostki mini iso". Dostępna bez problemu w sklepach elektronicznych/do kupienia online
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum