Wysłany: Sob Sty 12, 2013 10:09 [R75] zbiorniczek wyrównawczy(wężyk)
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam, wie ktoś może czy wężyk od zbiorniczka na płyn chłodniczy powinien być gdzieś podłączony, zwisać luźno(przelewowy), czy też może powinien być zaślepiony jak to u mnie było . z góry dzięki za odp.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 12, 2013 10:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiedzcie mi dobrzy ludzie, czy w R75 1.8 i 2.0 jest taki sam zbiorniczek wyrównawczy?
Przymierzam się do wymiany i nie wiem czy każdy czarny zbiorniczek będzie tam pasował.
Zbiorniczek "biały" i zbiornicze czarny różnią się głównie dwoma elementami. Jeden z nich to podłączenie wężyka przy korku, w biały idzie na bok, a w czarnym na bok i jest wywinięte w dół. Druga różnica to kawałek plastiku na dole, tak w połowie wysokości. Ogólnie to brał bym taki sam jak masz. Jeśli nie bedziesz mogła zaleźć takiego samego to weź "biały" nie powinno być problemów. Ja mam w swoim akurat biały zbiorniczek, nie wiem czy był wymieniany czy nie.
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 08:07
I ja bym sie podpial pod temat.
Mam czarny zbiorniczek i rurka jest w bok i w dol, wisi sobie luzno. W zaden sposob nie jest zaslepiona, tak bylo jak kupilem. Tak zostawic czy zaslepic, pociagnac gdzies gumowy wezk?
No już nie wiem jak to ma wyglądać. Podłączony do chłodnicy ma być tylko jeden przewód, ten zaznaczony strzałką.
Ten drugi, który idzie w dół ma zostać wolny, bo wypuszcza nadmiar płynu, tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum