Wysłany: Pią Lut 15, 2013 20:28 [ Rover 416 si] brak iskry i paliwa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam mam problem mianowicie wczoraj wymienialem skrzynie biegow po wymianie auto nie pali brak iskry i paliwa tak jagby cos odcielo zaplon prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez Szyszek Pią Lut 15, 2013 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 20:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najprawdopodobniej coś z iskrą. Być może czujnik położenia wału, bo jest najbliżej skrzyni. a być może utrąciłeś przewód przy kopułce, albo coś podobnego. Mems jest taki mądry, że jak nie zaskoczy po dłuższym kręceniu to odcina paliwo, żeby nie zalać świec, dlatego teraz już nie słyszysz pompki paliwa. Rano znowu zacznie brzęczeć, chyba, ze to coś bardziej poważnego niż tylko brak iskry.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
to nie to w nastepny dzien patrzylm i tez lipa nie podaje ani paliwa ani iskry cos nie podaje sygnalu podejzewam stacyjke jutro bede sprawdzal jak to nie to to juz sam nie wiem wszystko sprawdzalem nic nie utracilem a ani nie wypilem
na wszelki wypadek sprawdź jeszcze bezpieczniki pod maską,
A jak wymieniałeś skrzynię, to jak z impulsatorem było? Jego przewód i ten od cewki i czujnika wału są splątane.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
wiem, że są. Chciałem się dowiedzieć co robiłeś z impulsatorem, przy wyjmowaniu skrzyni, czy jest opcja, ze coś tam szarpnąłeś, albo ścisnąłeś podczas pracy. Dlatego też pytałem
Cytat:
jak wyjmowałeś skrzynię? (po kolei co było rozkręcane i rozłączane?)
Na razie tylko Ty wiesz gdzie mogłeś popełnić błąd. My sobie ogólnikowo gdybamy.
rozomiem ale impulsator to jest ten czujnik od predkosciomieza tak??
[ Dodano: Sob Lut 16, 2013 17:32 ]
najpierw rozebrałem zawieszenie pużniej czujnik od wstecznego ten o predkosciomioerza i rozpiołem sonde rozebrałem skrzynie i tyle noi rozrusznik robilem juz to drugi raz miedzy czasie wymienialem uszczelke pod glowica i wszystko bylo ok a tu nagle taki zonk
sprawdzałeś te bezpieczniki?
i czy jest stały plus na cewce?
i czy wszystkie połączenia przy cewce i kopułce rozdzielacza są na miejscu?
musiałeś synchronizować pilota po podłączeniu akumulatora?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum