Wysłany: Nie Lut 17, 2013 11:17 [R 45] Czy każdy R45 posiadał "nawiew na nogi tył"
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam. Czy każdy R45 posiadał "nawiew na nogi tył" ? W moim hatchbacku nie ma, kolega w swoim także nie ma. Natomiast w sedanie (przynajmniej jednym z 2001 r.) był. A może ktoś dokładał samodzielnie ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 11:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesteś pewien ? W podłodze w "wykładzinie dywanowej" powinny być wycięcia na wyloty (po dwa z każdej strony) -mam nadzieję, że Marcin się nie pogniewa i dam linka do jego zdjęcia na którym widać wycięcia. U mnie tych wycięć nie ma.
Obawiam się czy aby z chwilą zamiany skrzyni biegów pod koniec 2003 r. (na IB5) nie zredukowano kosztów produkcji np. przez likwidację tej części nawiewu ?
Ostatnio zmieniony przez IROLA Nie Lut 17, 2013 12:16, w całości zmieniany 1 raz
Marcin, na tym Twoim zdjęciu obudowy nagrzewnicy (nad wytłoczonym napisem ST3 - LH widać chyba wylot do podłączenia nawiewu na tył ? U mnie ten wylot jest fabrycznie zaślepiony (znaczy się odlew obudowy jest cały bez otworu).
Marcin - teraz muszę wyjechać - wieczorem porozmawiamy na temat wysyłki nadkola.
R45 2005r. jeden z ostatnich, prawie najbogatsza wersja - brak nawiewu na nogi z tyłu.
Mam tylko otwór na przewody do podgrzewania foteli oraz poduszek powietrznych w siedzeniach, nic więcej.
Nawet zaślepek niema, gładka wykładzina bez otworów jest.
Jak widać kol. pelson91 zbyt pochopnie napisał : "to znaczy że była jakaś rzeźba" - czekam na przeprosiny roverka i fla..kę ... . Ciekawe czy brak nawiewu nie ma związku z zastosowaniem innej skrzyni biegów (IB5) ?
Pelson91 - mam nadzieję kiedyś odwiedzić zlot ogólnopolski - więc trzymam za słowo ... a i ja dołożę ... popitke ...
Ostatnio zmieniony przez IROLA Pon Lut 18, 2013 10:56, w całości zmieniany 2 razy
Jeżdżę od trzech lat swoim R 45 z 2000 r. i dopiero teraz po tym artykule dopatrzyłem się , że ma nawiew na nogi tylnych pasażerow . Często zasłaniany był dość dużymi chodnikami gumowymi ( nieświadomie ) .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum