Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, przeglądając allegro napotkałem się na coś takiego jak zestawy naprawcze do turbo, akurat tak się składa że mam prawdopodobnie turbo do wymiany i zastanawiam się jak zrobić to jak najmniejszym kosztem a zarazem uzyskać w miarę dobra jakość. Może ktoś już próbował sam regenerować turbo
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 17, 2013 15:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sam to ty ją możesz ewentualnie wymontować i zamontować, bez odpowiedniego sprzętu który posiadają zakłady regenerujące to lepiej nie podchodź bo biedy tylko sobie narobisz
Cytat:
ETAPY PROCESU REGENERACJI
- SPRAWDZAMY SZCZEGÓŁOWO TURBOSPRĘŻARKĘ PRZED NAPRAWĄ W CELU OKREŚLENA PRZYCZYNY AWARII ORAZ STOPNIA USZKODZENIA
- CZYŚCIMY CAŁE URZĄDZENIE ZE SZCZEGOLNYM UWZGLĘDNIENIEM KOŁA KOMPRESJI, WIRNIKA, KANAŁÓW OLEJOWYCH, itd., min. :PRZY UŻYCIU MYJKI U-D
- PIASKUJEMY I MYJEMY NIEZBĘDNE ELEMENTY
- WYMIENIAMY „ŚRODEK” TURBOSPRĘŻARKI NA NOWY (MIN.: ŁOŻYSKO OPOROWE, PANEWKI, USZCZELNIENIA GUMOWE, ŚRUBKI ŁĄCZĄCE, ODRZUTNIKI OLEJU, PIERŚCIENIE USZCZELNIAJĄCE, NAKRĘTKI ZABECZPIECZAJĄCE, ITD.). NAPRAWA PRZEPROWADZANA JEST W OPARCIU O FABRYCZNIE NOWE I ORYGINALNE CZĘŚCI ZAMIENNE ZESTAWU NAPRAWCZEGO
-WYWAŻAMY WIRNIKI PRZY UŻYCIU SPECJALISTYCZNCYH KOMPUTEROWYCH WYSOKOOBROTOWYCH WYWAŻAREK DO TURBOSPRĘŻAREK.
jesteś w stanie sam wyważyć wirnik? wątpię, bez tego turbina wcześniej czy później się rozsypie w drobny mak, nie wiem czy byś zdążył wyjechać z garażu
pytanie ... czy napewno masz to turbo do wymiany ... W 90% podejrzeń rzucanych na turbinę okazuje się, że turbina ma sie dobrze, a przyczyna nieprawidłowego zachowania auta to albo jakaś nieszczelność, albo brak regularnego serwisu, albo usterka któregość z czujników/elementów silnika. Zanim cokolwiek kupisz lepiej dobrze zdiagnozuj auto i to najlepiej w conajmneij dwóch niezależnych warsztatach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum