Wysłany: Sro Lut 20, 2013 19:59 [R420Di] problem z pompą wtryskową(chyba)
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam Panowie .
Mam problem z moim Roverkiem, a więc podczas jazdy jadąc na równym gazie po około 10 sekundach zaświeca mi się kontrolka w lewym górnym rogu licznika i jednocześnie traci moc,ale nie rozłącza turbiny bo słychać jak gwiżdże ,gdy puszczę gaz nawet na sekundę i znów wciskam to jest okej 10 sekund ,a i jadąc po wyżej 3 tyś obrotów nie ma tego problemu. Czy spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim?
Drugi problem- co jakiś czas zapowietrza mi się układ paliwowy,nie ma reguły ,ze np. po iluś dniach lub przejechanych km. Odpowietrzam przez filtr paliwa chwile muszę pokręcić rozrusznikiem i odpala.
Byłem raz na komputerze i wykazało jakiś błąd pompy wtryskowej.
proszę o jakieś porady i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2013 19:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ustaw kąt wtrysku ... bo czasem przy źle ustawionym kącie właśnie jest taki efekt. A pozatym możesz sobie sam "wybłyskać" błędy i stwierdzić co mu dolega.
A co do zapowietrzania, to skontroluj gruszke przed filtrem powietrza ... moze w niej zaworki zwrotne już nie trzymają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum