Wysłany: Sro Lut 20, 2013 09:14 [R25 1,6i 16V] Stanął - słychać klekot i nie kręci.
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Procedura uruchamiania wygląda następująco. Wkładam kluczyk przekręcam, następnie czekam aż zgasną mi wszystkie lampki. Zapalone zostają tylko 3: czerwony olej i akumulator oraz pomarańczowy z prawej strony akumulatora rysunek chyba silnika.
Następnie próbuję odpalić i zamiast słyszeć standardowe kręcenie to słyszę dźwięk podobny do klekotania dziecięcej zabawki. Akumulator sprawny bo szyby elektrycznye mogę zamknąć i radio też gra.
Nic nie zapowiadało usterki. Wjechałem do garażu jak nigdy nic i już nie wyjechałem. Dodam tylko że ostatnio mam problem z uciekającym płynem chłodniczym.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2013 09:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też obstawiam rozrusznik, jakby akumulator padł na tyle że powstałby problem z rozruchem to otwarcie czy zamknięcie szyb z normalną prędkością lub poprawna praca radia raczej by nie istniały.
Dodatkowo przy padniętym akumulatorze widać dosyć istotny spadek jasności kontrolek podczas kręcenia. Dodatkowo samochód garazowany.
Skombinuj drugą osobę do kręcenia albo sprawdzania pod maską podczas próby uruchomienia, gdzie dokładniej cyka.
Niekoniecznie musi pomóc ale weź młotek (drewniany trzonek) lub cokolwiek drewnianego i zdecydowanie ale z umiarem ostukaj rozrusznik i zobacz czy to coś zmieni.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum